Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Áron blogja


A korábbi hírek alapján már egyáltalán nem meglepetés, hogy tovább tart a felszerelésgyártók idei vesszõfutása. Az elsõ kilenc hónap adatai alapján az osztrák Atomic hatalmas veszteséget kénytelen elkönyvelni, de szintén rosszul fogynak a szlovén Elan cég lécei, fõleg a siralmas elõzõ szezon miatt.

 

Szinte százalékra hasonló visszaesésekrõl számolnak be a téli felszerelésgyártók. Az altenmarkti székhelyû Atomic az év elsõ kilenc hónapja után hatalmas veszteséggel áll, amely a tavalyi számokkal összehasonlítva 34 százalékos visszaesést jelent.

Címkék:

Tovább 

Szinte el sem lehet úgy képzelni egy szezont az élénk éjszakai életérõl (is) ismert Ischgl síparadicsomában, hogy ne épülne egy új felvonó, így van ez idén is. A Fimbabahnt varázsolják újjá, pontosabban a korábbi hatszemélyes kabinos teljesen leszerelik, és a kiszolgáló épületeit részben vagy teljesen lebontják és újjáépítik.

 

A megújult Fimbabahn immáron nyolcüléses lesz, de legfõbb újdonsága mégsem az, hogy a korábbi kabinok helyett két fõvel több téli sportolót tudnak befogadni, hanem az, hogy a kabin ülései fûtést kapnak!

Címkék:

Tovább 

Ki alapította az általad használt deszka gyártóját? Mi a mottójuk? Melyik országban van a gyártósoruk? Snowboardozott-e a cég vezérigazgatója? Melyik híres versenyzõ a riderük? - ezek mind olyan kérdések, amelyek nélkül is jót lehet csúszni. A lejtõkÖn elég, ha az ember alatt jó deszka van, mégis érdekesnek ígérkezett bepillantani a márkák mÖgé.

 

Természetesen az Összes snowboard márkáról a teljesség igényével listát írni elég reménytelen vállalkozás.

Címkék:

Tovább 

A snowboard és a divat a deszkák megjelenése óta elválaszthatatlanok. A boardosok lazasága egyedi, a sízõktõl eltérõ stílust hozott a lejtõkre, mégpedig nemcsak viselkedésben, ruházatban, hanem a felszerelésben is. Az új kÖzeg vonzza a dizájnereket is, akik a hó nagy felületeire látványos, kreatív grafikákat álmodnak meg.

 

 

Az Ötlet

 

Bár egy deszka megtervezése és legyártása jóval bonyolultabb feladat a grafika kitalálásánál és megvalósításánál, az elsõ dolog, ami a szemünkbe Ötlik, az mégis csak a külsõ héj és annak dizájnja.

Címkék:

Tovább 

A méret, a sidecut és a rádiusz Összefüggései

 

A carvingsílécek megjelenése óta a gyártók a folyamatosan bõvülõ igényeknek próbálnak megfelelni, ezért egyre tÖbb síléc-kategóriával találkozhatunk a piacon, ami megnehezíti a választást.

 

Az utóbbi években jellemzõen egyre rÖvidebb és szélesebb piskótájú lécek váltak divatossá, azonban érdemes megismerni az egyes kategóriákat, hogy az igényeinkhez leginkább illõ sít választhassuk.

 

A sílécvásárlás elsõ lépése, hogy eldÖntsük, mely síkategória a legszimpatikusabb számunkra, azaz milyen karakterû lécet szeretnénk.

Címkék:

Tovább 

A sízés a sportok kÖzÖtt talán a legrégebbi, mintegy négyezer éves hagyományokra visszatekintõ sportág, melynek múltját, fejlõdését a világ számos pontján mutatják be múzeumok és tárlatok.

 

Természetesen a jelentõs múzeumok az európai és az észak-amerikai kontinensen találhatóak, hiszen itt bír a legrégebbi hagyományokkal a télisport és itt a legnagyobb a sízõk aránya is. A múzeumokat általában az adott ország síszÖvetsége, az olimpiai szÖvetség, sífelszerelés gyártók, vagy nagyobb síterepek üzemeltetik, de léteznek magángyûjtemények is.

Címkék:

Tovább 

Régi idõk olimpiái

 

Chamonix, 1924
(6 sportág, 16 versenyszám, 16 nemzet, 11 nõi, ill. 247 férfi induló)

 

  • Az elsõ téli olimpián szereplõ versenyzõk még nem tudták, hogy olimpián vesznek részt, ugyanis a chamonix-i játékokat csak késõbb nyilvánították olimpiának.
  • Noha a téli olimpiák tÖrténetének elsõ versenyszáma az 500 méteres gyorskorcsolyázás volt, amelyet az amerikai Charles Jewtraw nyert meg, mégsem õ az elsõ téli olimpiai bajnok. Az 1908-as londoni nyári olimpián ugyanis bekerült a programba a mûkorcsolya, amelyet a svéd Ulrich Salchow nyert meg.

Címkék:

Tovább 

A carving megjelenésével a sífelszerelések, és velük együtt a síelés óriási fejlõdésen ment keresztül. Az egyre szélesebb kÖrû igények kielégítésére a gyártók újabb és újabb típusokkal álltak elõ, mely a külÖnbÖzõ síléckategóriák kialakulásához vezetett.

 

A síléc-kínálat elmúlt években tapasztalható differenciálódásának is megvannak azonban a kÖvetkezményei. Az egyes speciális típusok tÖkéletesen megfelelnek az adott funkciójuknak, míg más kÖrülményekre kevésbé alkalmasak.

Címkék:

Tovább 

A hagyományos sílécet teljesen kiszorította a carvingsít, a nagy síközpontokban is csak elvétve látni hosszú, egyenes élû darabokat, a carvinggal kapcsolatos tévhitek azonban még sokakban élnek.

 

1. tévhit: A carving lécek nem stabilak nagy sebességnél.

 

Bár egy profi hagyományos lécekkel is képes íveket karcolnia a hóba, az biztos, hogy carving lécekkel gyakrabban fog kanyaríveket húzni, és ennek semmi köze nincs a sítudáshoz, egyszerûen csak a modern lécek geometriája megkönnyíti a "kanyarsízést." A carvinglécek stabilabbak és gyorsabbak is lehetnek a hagyományosnál, feltéve, hogy folyamatosan élen síelünk és nem teli talpon.

Címkék:

Tovább 

Az elmúlt hét kiadós havazásainak köszönhetõen a legtöbb alsó-ausztriai sípálya megnyitott a hétvégén, ezek közül most a rendkívül népszerû Semmering-Hirschenkogelre esett a választásunk. A szombati napon itt ejtettük meg a szezon elsõ síelését.

 

Szombaton hajnalban a Dunántúl nyugati részén hatalmas havazás kezdõdött. Sajnos a közútfenntartó bedõlt a téves idõjárás elõrejelzésnek, ezért Gyõrtõl Sopronig az egyébként alig egy órás utat több mint két óra alatt sikerült megtenni.

Címkék:

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu