Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 

 

Anthony Strano: Alfa Pont – Isten pillantása

egy jógi személyes vallomása és tapasztalata

az Istennel való kapcsolatról, aki az életét annak

szentelte, hogy ezt a kapcsolatot megértse és fejlessze.

 

Képzeljünk el egy hatalmas űrt, túl az anyag, az idő és a cselekedetek világán: az aranyló csend világát, ahol nincs egyetlen hang sem; nincs óramutató, ami a létet irányítaná; ahol állandó a béke és a szabadság. Ez az örökkévalóság világa, a csend és változatlanság világa. Ebben a világban létezik egy örökké testetlen energiapont, egy tiszta lény, aki ezt a világot otthonnak nevezi. Ez a tiszta, jótékony és mindent ismerő energiapont fényt sugároz. Ez az Alfa Pont. Ő Isten. Alfa, a csendes és inkognitó, a Kezdet, a Mag, a Forrás, az Eredeti Egyetlen. Ez a jótékony lény az emberi élet örök referenciapontja, akiben jelen van minden minőség, amire emelkedett életünkhöz szükség van. Bár az a világ testetlen és túl van a mi anyagi világunkon, Alfa mégis belép az idő és hang világába, amikor a negativitás eléri az extrémitást. Belép, hogy életerőt adományozzon, az Ő lényéből áradó isteni energiát, hogy a természetet és az emberiséget visszaállítsa az eredeti harmónia és rend állapotába. Anélkül, hogy Ő is emberi lénnyé válna, Alfa belép a fizikai világba, hogy eljátssza a szerepét, és bizonyos emberi lelkeken keresztül véghezvigye a megújítás feladatát.

 

Az ősi görögök azt mondták, hogy a Teremtő a teremtést akkor viszi véghez, amikor teljes a degradáció és káosz. Később a teremtmények megtisztulnak és felszabadulnak. Mindez a maga természetes folyamatában addig történik, amíg az egész ciklus teljessé nem válik. A ciklus végén, amikor teljes a hanyatlás és a felfordulás, a Teremtő újra magához veszi teremtményeit, megtisztítja, majd elengedi őket. A ritmus az idő végtelen ciklusán keresztül ismétlődik. Az időt az örökkévalóság mozgó képmásának nevezték, és az örökkévalóságot egy körrel ábrázolták.

Indiában a Bhagawad Gitában azt írják, hogy Isten a legmélyebb lesüllyedés állapotában jön el, amikor teljes a rendezetlenség és egyensúlytalanság. Az Ő különleges feladata az, hogy mindent megújítson, és az eredeti rendet helyreállítsa.

Az emberi élet ciklusa az Alfa ponttal kezdődik. Teljes kört tesz, és újra visszatér a kezdethez. Alfában a kezdet és a vég találkozik, és az örökkévaló találkozáson keresztül végbemegy a tisztulás és megújulás.

 

Az Alfa Pont, akit Istennek, Teremtőnek, vagy a Legfelsőbb Léleknek is hívnak, teljes és tökéletes. Az Ő ereje korlátlan és végtelen. Függetlenül attól, hogy mennyi energiát fordít arra, hogy a Föld megújuljon, az soha, semmilyen módon nem csökken.

 

Az élet törvénye az örök egyéniség. Minden lélek, beleértve a Legfelsőbb Lelket is, különleges. Ez az egyedülállóság ad minden lénynek különleges értéket: értéket, ami veleszületett és örökkévaló. Ez az egyediség teremti meg az élet szépségét. Ez nem töri meg a harmónia és közelség érzését, valójában megerősíti ezeket az érzéseket. Alfa az Egyedüli Egy, és mindig az. Egy marad, ugyanúgy, ahogy csak egy „én” és egy „te” van. A Földön az élet játéka csak azért lehetséges, mert minden egyes színész különleges, mindegyiknek megvan a saját szerepe, ahogy Istennek is. Ugyanígy, ahogy a kéz minden ujja különböző, de együtt lehet azt kéznek nevezni, az igazi harmónia csak akkor lehetséges, amikor a tisztelet alapján értékeljük a különbözőséget és együttműködünk. Soha nincs arra szükség, hogy saját különlegességünket az egységért feláldozzuk. Az egység megteremtésének igaz módszere az, hogy tiszteljük és méltányoljuk a különbözőséget. Ez az egység az önzetlen szereteten keresztül válhat valóra. A tiszta szeretet képessé tesz minket arra, hogy ezt az egységes megtapasztaljuk.

 

Az Alfa Pont különleges. Ő a tökéletes és örökkévaló Jóság, és minél közelebb kerülünk hozzá, annál jobban magunkba szívhatjuk ezt a tiszta jóságot. Ez a személyes átalakulás és az „én” örökkévaló különlegessége felébresztésének az alapja. Ehhez mély csendre van szükség. A lágy és koncentrált csenden keresztül Istennel, az örökkévaló és tudatos energiával az összes kapcsolatot megtapasztalhatjuk.

 

Címkék: alfa pont

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu