Kis türelmet...
SIÓ SZELET
Piskótához:
6 tojás
csipet só
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 cs sütőpor
Krémhez:
3 cs vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
1 l rostos őszibaracklé
5 dkg margarin
5 dl tejszín
likőrbe mártott keksz
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Előmelegített sütőben közepes lángon kb 10 percig sütjük.
A vaníliás pudingport, a cukrot a baracklével felfőzzük, langyosan margarint keverünk bele. Amikor kihűlt a tésztára kenjük.
A tejszínt keményre verjük és a krém tetejére simítjuk.
Édes omlós kekszet likőrbe mártunk és sorba a tetejére rakjuk. A kekszek között hagyjuk ki kb 5 mm-t, hogy ha vágjuk a sütit akkor a késnek legyen helye.
A kekszek tetejét be lehet vonni csokival.
recept: NoSalty
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 867 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!