Kis türelmet...
Mákos-meggyes
Tésztához:
15 dkg darált mák
15 dkg liszt + 3 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez
25 dkg magozott meggy
4 tojássárgája
2 dl tej
1 tk szódabikarbóna
Tetejére:
10 dkg porcukor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
4 tojásfehérje
Tésztára:
meggylekvár
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojás sárgájákat, és ezzel is habosra verjük.
A mákot 15 dkg liszttel, a szódabikarbónával és a citromhéjjal elkeverjük, és a tejjel felváltva a vajas krémhez adjuk.
A meggyről a levet leöntjük, jól lecsepegtetjük, és a 3 ek. liszttel alaposan meghintjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
Tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A fehérjéket csipet sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és kemény habbá verjük.
A sütőből kikapott tészta tetejét meggylekvárral megkenjük, majd rákanalazzuk a habot.
Visszatesszük a sütőbe, majd lekapcsoljuk, és még hagyjuk száradni.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 1155 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!