Kis türelmet...
ALMÁS PISKÓTA
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
4 tojás
20 dkg cukor
2 dkg kakaópor
50 dkg alma
2-3 evők. zsemlemorzsa
Egy közepes méretű tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, megkenjük vajjal a papírt, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Az almákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és egy rétegben kirakjuk az előkészített tepsibe. A tésztához az egész tojásokat habverővel felverjük jó habosra a porcukorral, a lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához adagoljuk. A fele tésztát ráöntjük az almára, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a világos tésztára kenjük. 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig. Miután kisült 10 percig hagyjuk a tepsiben, majd egy tálcát a tepsi tetejére helyezve átfordítjuk az egészet, így a tálcán az almás rész kerül felülre. Lehúzzuk a papírt a tetejéről, és miután teljesen kihűlt fahéjjal ízesített porcukorral megszórjuk.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 904 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!