Kis türelmet...
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt, 8 dkg cukor, csipet só, 3 evőkanál étolaj, 1 cs. élesztő, 3,5 dl tej
töltelékhez: ízlés szerint cukrozott dió, amit ízesítünk vaníliás cukorral és citromhéjával
Az élesztőt megkelesztjük egy kis cukrozott tejben, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk. ha duplájára kelt kinyújtjuk kb.30x20 -as téglalap formára. Megkenjük olajjal, rászórjuk a diót és feltekerjük. Koszorút formálunk belőle és megkenjük tojássárgájával. Ezután bevagdossuk , majd kicsit kifordítjuk a szeleteket. ismét kelesztjük, majd megsütjük.
Én ebből az adagból két koszorút készítettem.
Lehet mákkal is tölteni.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 1669 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!