Kis türelmet...
Töltelék:
4-5 db alma ízlés szerint cukor
fahéj, szeletelt mandula
Almát tisztítjuk, citromos vízben pár percig főzzük, hogy egy kicsit összeessen. A mandulát szárazon megpirítjuk. Az almát leszűrjük, ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük és hozzákeverjük a mandulát.
Tészta:
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
4-5 evőkanál cukor
2,5 dl langyos tej
csipet só
1 dl étolaj
tetejére egy tojás sárgája
Az élesztőt pici cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt tetszés szerinti vastagságúra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. A négyzet két egymással szembeni sarkait derékszögben megvágjuk. Ezt a két csücsköt megkenjük vízzel, a tészta közepébe almát teszünk és megformázzuk a papucsokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a tojás sárgájával és ismét kelesztjük. 200 fokos sütőben megsütjük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 555 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!