Kis türelmet...
Hozzávalók:
Mártólé
5 dkg szódabikarbóna
1 liter víz
1/2 teáskanál só
2 evők. olaj
7 g só
1,5 dl tejes víz (fele tej, fele víz)
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
30 dkg liszt
A tejes vízbe beletesszük a cukrot, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány perc alatt felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót és az olajat, majd végül a felfuttatott élesztőt, és sima tésztává dagasztjuk (kb. 10 perc). A tésztát 6 részre osztjuk. Kifliket formázunk, majd letakarva 10 percig pihentetjük. A vizet felforraljuk a szódabikarbónával és a sóval, a hőfokot kisebbre vesszük. A kifliket és a zsömléket a szódás vízbe tesszük kb. 30-40 másodpercre, közben egyszer megfordítjuk. Ezután rácsos drótkanállal kivesszük a mártóléből, lecsöpögtetjük, és tepsibe rakjuk. Éles késsel bevágjuk, majd letakarva 30-40 percig kelesztjük. Ezután kb. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük. A sütőből kivéve még forrón kávétejszínnel megkenjük, hogy a tetejük fényes legyen.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 1106 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!