A tortát 3 lapra szeljük.
Két lapot egymásra helyezve, kívülről befelé haladva, karikákra vágjuk éles késsel a tésztát, 4 különböző méretű tányér (vagy más forma) segítségével (20-16-12-8 cm átmérőjű). Középen egy 4 cm-es pogácsaszaggatót használunk. Így 2x5 db, 2 cm széles tésztagyűrűt kapunk.
A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejet, és finomra turmixoljuk.
A Mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, s apránként beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét, és reszelt héját.
A zselatint lassú tűzön felolvasztjuk, simára dolgozzuk először egy kisebb adag túrókrémmel, majd a teljes mennyiséghez adjuk, s jól lehűtjük.
Amikor sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját, s egy nagyobb méretű, sima csőrös habzsákba töltjük.
Kívülről befelé haladva, az egészben maradt tortalapra helyezzük az egyik felszabott lap első, a harmadik, és az ötödik gyűrűjét, s a gyűrűk közötti üres hézagba töltjük a krémet.
Ezután a következő sorba a második, és a negyedik gyűrű kerül, s a középső tésztakorong, amit a pogácsaszaggatóval vágtunk ki. Ekkor a torta szélén lesz tejszíncsík, és a korongok közötti hézagokban. Ezt a műveletet megismételjük a harmadik sorban is a maradék korongokkal, a sorrendet követve. Ettől lesz szeleteléskor sakktábla-mintázatú a torta.
A maradék krémmel bevonjuk a tortát, s legalább 12 órán át dermesztjük hűtőben.
Tálalás előtt a kekszet egy műanyag zacskóba téve, nyújtófával durvább darabokra, morzsásra törjük, s lazán a torta oldalára tapasztjuk.
Tetejére készen kapható díszítő korongot, vagy papírból kivágott, tetszőleges mintázatot terítünk, sűrűn megszitáljuk kakaóporral, s nagyon óvatosan leemeljük róla.
Akinek nem volt érthető a körök kiszabása vagy bármi akkor kérdezzen!!Mert először mikor elolvasta a receptet én is csak néztem.Már kétszer csináltam és másodiknak szupi lett!!
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!