Kis türelmet...
A tésztához:
12 dkg vaj
4 dkg porcukor
csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
6 db tojássárgája
13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé
6 db tojásfehérje
18 dkg cukor
13 dkg liszt
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.
És ebbe töltöttem bele a Párizsi 1 krémet:Hozzávalók: 2 dl tejszín, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg kakaó.
A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 4-5 percig forraljuk, majd beletesszük a vajat és további 4-5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, a beleszitált kakaóval simára keverjük. A hűtőben lehűtött krémet még egyszer habosra keverjük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 14 éve
Látta 1017 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!