Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Verdák torta kisfiam,Márk szülinapjára

A tésztához:
12 dkg vaj
4 dkg porcukor
csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
6 db tojássárgája
13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé
6 db tojásfehérje
18 dkg cukor
13 dkg liszt
Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.

És ebbe töltöttem bele a Párizsi 1 krémet:Hozzávalók: 2 dl tejszín, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg kakaó.


A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 4-5 percig forraljuk, majd beletesszük a vajat és további 4-5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, a beleszitált kakaóval simára keverjük. A hűtőben lehűtött krémet még egyszer habosra keverjük.

Címkék: duplacsokis torta  

Kategória: Saját

Látta 1017 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu