Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Túrókrémes sakktáblatorta 2

Túrókrémes sakktáblatorta

Hozzávalók:

1 db 8 tojásos kakaós tortalap (26 cm)


Krém:

2 csomag zselatin
25 dkg túró
1 dl tej
25 dkg Mascarpone sajt
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom
5 dl habtejszín

Díszítésre:

8 dkg kakaós keksz (vagy durvára vagdalt dió, mogyoró)
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A tortát 3 lapra szeljük.
Két lapot egymásra helyezve, kívülről befelé haladva, karikákra vágjuk éles késsel a tésztát, 4 különböző méretű tányér (vagy más forma) segítségével (20-16-12-8 cm átmérőjű). Középen egy 4 cm-es pogácsaszaggatót használunk. Így 2x5 db, 2 cm széles tésztagyűrűt kapunk.

A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejet, és finomra turmixoljuk.

A Mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, s apránként beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét, és reszelt héját.

A zselatint lassú tűzön felolvasztjuk, simára dolgozzuk először egy kisebb adag túrókrémmel, majd a teljes mennyiséghez adjuk, s jól lehűtjük.

Amikor sűrűsödni, dermedni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját, s egy nagyobb méretű, sima csőrös habzsákba töltjük.

Kívülről befelé haladva, az egészben maradt tortalapra helyezzük az egyik felszabott lap első, a harmadik, és az ötödik gyűrűjét, s a gyűrűk közötti üres hézagba töltjük a krémet.

Ezután a következő sorba a második, és a negyedik gyűrű kerül, s a középső tésztakorong, amit a pogácsaszaggatóval vágtunk ki. Ekkor a torta szélén lesz tejszíncsík, és a korongok közötti hézagokban. Ezt a műveletet megismételjük a harmadik sorban is a maradék korongokkal, a sorrendet követve. Ettől lesz szeleteléskor sakktábla-mintázatú a torta.

A maradék krémmel bevonjuk a tortát, s legalább 12 órán át dermesztjük hűtőben.

Tálalás előtt a kekszet egy műanyag zacskóba téve, nyújtófával durvább darabokra, morzsásra törjük, s lazán a torta oldalára tapasztjuk.

Tetejére készen kapható díszítő korongot, vagy papírból kivágott, tetszőleges mintázatot terítünk, sűrűn megszitáljuk kakaóporral, s nagyon óvatosan leemeljük róla.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 320 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Dócziné Kertész Erika üzente 14 éve

Leszedtem már a vipemről..Itt van Ő a fincsike.Ezt már teljesen készre csináltam.Itt igazából semmi nem kell,hogy fokozzam.KÉSZEN VAN!:)

Válasz

Üzenőfal

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu