Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

" Az életem semmit sem ér,ha nem arra használom,hogy elvégezzem azt a munkát,amivel ,megbízattam." Ap.Csel:20:24.

 Pál apostoltól való ez az üzenet.Ő megtalálta Istennel az életére vonatkozó tervét,és ebből fakadt hihetetlen szenvedélye.Figyeld meg:

a). a szenvedély energiával tőlt fel! A  szenvedélyes ember,még ha korlátozott képességekkel rendelkezik is,jóval többet visz véghez egy pasziv embernél,akinek nagyszerűképeségei vannak.Azért, mert a szenvedélyes emberek határtalan lelkesedéssel cselekszenek!

b). a szenvedély legyőzi a félelmet.Mi az ami ráveszi az embereket,hogy kockázatot vállaljanak,hogy  elmenjenek még egy mérfőldre,és megtegyenek bármit,ami ahhoz kell,hogy elérjék a célukat?A szenvedély. Amig a szenvedély megvan,addig nem számít,milyen gyakran vallanak kudarcot,vagy hogy mások ellenük vannak-e.A sikerig meg sem állnak.

c). A szenvedély hajt,míg meg nem találod,amit keresel.Salamon írja:" ha úgy keresed azt (a bölcsességet),mint az ezüstöt, és úgy kutatod mint az elrejtett kincseket,akkor megérted mi az Úr félelme,és rájössz,mi az istenismeret (Példabeszédek 2:4-5.)

Van egy történet Szókrátészről amelyben egy büszke fiatalember állítólag a következő kéréssel fordult hozzá:"Ó, nagy Szókrátész,tudásért jöttem hozzád."

Szókrátész ekkor levezette őt a tengerhez,és bevitte derékig érő vízbe."Mondd csak még egyszer,mit akarsz?"-szólt " Tudást !".Szókrátész lenyomta a víz alá ,és ott tartótta 30 másodpercig." És most mit akarsz?" A fiatalember,köpködve így felelt: " Bölcsességet ,ó nagy Szókrátész 2. A filozófus ismét lenyomta a víz alá.Aztán elengedte,és újra megkérdezte: " Mit akarsz? ": "Tudást,ó bölcs és...próbálta meg kinyögni,mielőtt Szókrátész újra lenyomta őt,és még hosszabb ideig tartotta a víz alatt. "Mit akarsz?"kérdezte aztán ismét. A fiatalember köhögve és levegő után kapkodva kiáltotta : " Levegőt ! Levegőt akarok ! " " Ha majd annyira akarod a tudást, mint a levegőt,akkor megszerzed a tudást."felelte Szókrátész ,majd visszatért a partra.Összegzésül: Légy szenvedélyes !!!

Mt 10,16

 

Címkék: a szenvedély ereje 1.

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu