Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Egy napon Jézus „felment a hegyre, és magához hívta , akiket akart, ők pedig odamentek hozzá” (Márk 3,13) Kijelölt 12 férfit, akiket apostoloknak nevezett, hogy vele legyenek, és hogy kiküldhesse őket prédikálni. Más szavakkal: Jézus átruházta a tekintélyét. Ez az ötödik elv: Ne próbálj mindent egyedül elvégezni! Használd az átruházás elvét!
Tudod, hogy miért szoktunk feszültté és idegessé válni? Mert azt hisszük, hogy minden rajtunk múlik. „Itt vagyok én , s hordozom a világ gondjait. Mind az én vállamat nyomja. Ha én lazítanék, az egész világ összedőlne.” Pedig amikor tényleg kiengedem a kezemből, nem is dől össze a világ! Jézus összegyűjtött és kiképzett 12 tanítványt, hogy osztozzanak a terhén. Átruházta a munkáját. Bevont másokat.
Mi miért nem tesszük ezt? Miért nem vonunk be másokat? Miért próbálunk mindent egymagunk elvégezni? Két ok miatt. Először is a maximalizmusunk miatt. Azt gondoljuk: „ Ha azt akarom, hogy jól legyen elvégezve a munka, nekem kell csinálni.” Ez szépen hangzik, de gyakran nem működik valami jól, mert túl sok az elintéznivaló. Egyszerűen nincs időnk arra, hogy mindent egymagunk végezzünk el. Igazából önző dolog azt mondani: „Senki de senki nem tudja ezt úgy elvégezni mint én.” Szerinted Jézus jobban végezte volna el a munkát , mint ezek a tanítványok? Hát persze! Mégis engedte, hogy ők végezzék el a munkát, noha Neki jobban ment volna. Hagynunk kell, hogy mások elkövessenek egy-két hibát, és tanuljanak belőle, ahogy a tanítványok is. Ne fosszunk meg másokat a tanulás lehetőségétől.
A második ok, amiért nem adjuk át a dolgokat másoknak a saját bizonytalanságunk. „Mi van akkor , ha átadom valakinek ezt a munkát, és jobban végzi mint én?” Félelemmel tölt el bennünket, ha erre gondolunk. Mégsem fog megrémíteni ez a lehetőség, ha tudod, hogy ki vagy, kinek a tetszését keresed, mit akarsz elérni, és mi az az egy dolog, amire összpontosítani akarsz. Ha hatékonyságra törekszel, muszáj bevonnod másokat, mert képtelen vagy egyedül egyszerre több dologra is összpontosítani, és hatékonyan tenni azokat.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu