Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Örüljetek az Úrban mindenkor, ismét mondom örüljetek.
Filippi levél 4, 4.

Az öröm a hit gyümölcse. Ahol nincs hit, ott Isten puszta említésére megriad, visszaretten és elkeseredik a szív. Sőt merő ellenséges gyülölet támad az ilyen szívben Istennel szemben. A lelkiismeret vétkesnek ítéli, viszont Isten irgalmában nem remélhet, mert jól tudja, hogy gyülöli és keményen megtorolja a bünt. Istenben való örömről beszélni az ilyen szívnek annyi, mintha a vizet arra akarnám rábeszélni, hogy lobbanjon lángra. Meg kell ahhoz igazulni, hogy valaki örülhessen az Úrban. Ez a levél nem is bunösöknek, hanem szenteknek szól. A bünösnek először azt kell megmondani, hogy miként szabadulhat meg a bünétől, hogy juthat kegyelmes Istenhez. Ha aztán rossz lelkiismeretétol megszabadult, az öröm magától jön.
Nos, az evangéliom éppen azt ígéri, hogy Krisztus magára veszi büneinket. Ezzel a hittel gyönyörűség Istenre gondolni. Szívünk Istennél harag helyett kegyelmet érez s büntetéstől való félelem helyett teljes bizodalommal van hozzá, mivel a Krisztusban ilyen véghetetlen irgalmasságot gyakorolt. Ebből a hitből aztán szeretet, öröm, béke és hálaének fakad. Az ember szívbéli gyönyörűségét leli Istenben, – szerető, kegyelmes Atyjában. Íme, erről az örömről beszél Pál apostol: Ezért nevezi az Úrban való örömnek.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bajka Dénes üzente 14 éve

Szeretettel köszöntelek..Örülök,hogy ilyen aktív tag vagy.Csak így tovább!!!Helyes a rövid magyarázat,csupán ki egészítem :Hitt a Filippi börtönőr és örvendett,hogy hitre jutott (Ap,csel.16r.34v.) Pál ap. úgy írja,hogy a Lélek gyümölcse:....az ÖRÖM (Gal.5r.22v.)...Az ÚR áldja meg szolgálatodat,amit Őérette végzel!!!Szia,Dénes.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu