Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A háziasított papagáj megfelelő táplálásához nem elegendő a bolti magkeverék. A száraz eledeleken kívül igen nagy szükségük van zöldségekre és gyümölcsökre is, mert bizonyos vitaminokat, ásványi anyagokat csak ezekből kaphatnak meg, és persze mert szeretik is őket. Az avokádón kívül a papagáj szinte mindent megehet és meg is eszik, egyedül a magokkal kell vigyázni, ezeket célszerű kiszedni az eledelből, ha lehetséges, mert mérgezőek lehetnek. A gyümölcs mindig lehet szezonális, helyben termett, nem érdemes szezonon kívüli, drága külföldi árúval etetni a papagájokat, mert mindig van könnyebben elérhető abból is, amit biztosan megeszik.

 

 

network.hu

 


Nagyobb állományok esetén érdemes lehet recept alapján elkészíteni nagyobb adag zöldeleséget. Az alapja lehet barna rizs, egy kis mennyiségű aprított sajttal keverve, mehetnek bele fagyasztott vegyes zöldségek és szezonális gyümölcsök. Ez a fajta etetési mód segíti is a papagájt, hogy könnyebben rászokjon erre a fajta változatosabb táplálkozásra még akkor is, ha egész életében magokhoz volt szoktatva.

 

network.hu

A kedvenc gyümölcsök: szőlő, banán, alma, sárgarépa, dinnye, grapefruit, narancs, áfonya, szamóca, gránátalma, körte, papayák, nektarinok, mangó. A papagájok ízlése egy adott fajon belül is eltérhet, ezért ki kell tapasztalni, hogy melyik mit szeret és mit nem hajlandó megenni. Nagyon lényeges a tisztaság, a gyümölcsök frissek legyenek, nem lehet köztük romlott vagy penészes, és alaposan meg kell tisztítani őket.

 

 

network.hu

 


A fagyasztott gyümölcs ugyanolyan tápláló, mint a friss és nyáron a hideg eledel még egy kis felfrissülést is hoz a madarak számára. Amire figyelni kell az adagolásnál, az a cukortartalom, ezt nem szabad eltúlozni. Ha épp nem kapható semmi megfelelő, akkor konzerveket is lehet használni alapanyagnak, de itt is figyelni kell a fruktóztartalomra, és az is lényeges, hogy tartósítószert ne tartalmazzanak.

 

network.hu

 

Amikor nagyon lédús gyümölcsöket, például narancsot és gránátalmát adunk a papagájoknak, keverjük össze egy kis természetes zabpehellyel, hogy elnyelje az egészséges gyümölcsleveket, így azok sem vesznek kárba. A madarak szeretik az édesített zabot. Zöldségek közül a legnépszerűbbek a zöldbab, borsó, főtt édesburgonya, nyers vagy főtt sütőtök, pitypang, vízitorma, hajtások, kukorica, melegített fagyasztott vegyes zöldség, paprika, brokkoli, kelkáposzta, spenót, uborka, zeller, kukorica.

Címkék: etetés gyümölcs háziállat papagáj

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu