Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Alan Jones, aki már nyugdíjas, elmondta nekem: a papagájok körében az elhízás természetesen komoly és nagy probléma a fogságban tartott papagájok körében. "Sok esetet láttunk, amíg a praxisomban dolgoztam, és a legtöbb esetben a baj a nagyon rossz étrend eredménye volt (túl sok napraforgómag és szemét kaja, és kevés gyümölcs és zöldség). A második a mozgás hiánya volt, mivel a legtöbb papagáj egész nap ketrecben volt tartva."

 

network.hu

 
A szárnyak nyírása volt a legkevésbé fontos kérdés, mivel még a kiengedett, teljes szárnyú papagájok is csak mozdulatlanul ülnek a ketrecük tetején az idő nagy részében. A kezelés komoly étrendi tanácsadást, rendszeres mérlegelést és a tulajdonos rávezetését jelentette, hogy javítsa a a madár mozgáslehetőségét.

 

network.hu

Lipómák

Ezek helyi zsírlerakódásokból álló daganatok. Rondán néznek ki, de nem halálosak. Néha, ha túl nagyra nőnek, akkor sebészi úton eltávolíthatók. Ha egyszer már kialakultak, ritkán tűnnek el, még több testmozgás és zsírszegény étrend mellett is. Ezért néha műtétet végeznek az eltávolításukra.

 

network.hu

Pododermatitis

Ez fájó lábakkal kezdődik. Észrevehető, hogy a bőr kipirosodott. Ha elhanyagolják, a madár fekélyeket kaphat. Minél nehezebb a madár, annál nagyobb nyomást gyakorol a lábára. Így ebben az állapotban a madár sántít. Szükséged lesz párnázott ülőkére és egy állatorvosi látogatásra. A lábbetegségeket súlyosbítja a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő étrend. Bár a pododermatitisz (köszvény, ha az emberi megfelelőjét keressük) eléggé súlyos lehet ahhoz, hogy halált okozzon, a lábproblémák észlelésekor a gyors kezelés megoldhatja az állapotot.

Címkék: betegség blog orvos papagáj

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu