Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

csirkemájas burgonyafelfújt

60-70 dkg. kockára vágott burgonya.
Kevés vízzel só, köménymag és babérlevél ízesítéssel puhára főzzük és letörjük. /főzővízzel együtt/
2 db. tojás, só, zöldség zöldje aprítva, hagyma, valamilyen zsiradék, és az elmaradhatatlan /számomra/ kakukkfű, zsája ebből nem sok kell mert nagyon intenzív aroma, de csoda finom és még hasznos is hiszen nemcsak fűszer hanem gyógynövény is.
Ha valaki nem szereti tegyen helyette bátran borsot.
Közben a csirkemájat elkészítjük.
Zsiradékon a hagymát megfuttatjuk rátesszük az apróra vágott májat / én 1 db. májat szoktam esetleg kettőt mert igen nagy a koleszterin tartalma/ persze aki nem számol vele tehet akár 3 db-ot is. Sőt zsiradékot lehet apróra vágott füstölt kolozsvári szalonnából sütni attól igazán tartalmas telt íze lesz! /Számomra inkább a fűszerezettség a domináns nem a máj db. szám. Ha a máj nagyon darabos érdemes kicsit áttörni, ne húzza le a felfújtunkat. Ha fagyasztott májból készül akkor nagyon apróra lehet vágni még kemény állapotában és biztos nem kell törni.
Csak megkeverjük egyszer kétszer és már is jöhet a fűszerezés. Hozzákeverjük a letört még meleg burgonyánkhoz. Ehhez adjuk a tojások sárgáját és a zöldség zöldet /amit jó bőven érdemes mérni/ majd a tojások sóval jól felvert fehérjét, óvatosan. Ha a burgonya állaga elbírja tehetünk bele tejfölt is. Én szoktam, itt arra kell figyelni nehogy el híguljon a pürénk.

Mehet a sütőbe, én jénaiban szoktam sütni. 175 fokon előmelegített sütőben egy óra kell neki.
Itt sóskamártással készítettem.
Lehet forró tejföllel és reszelt sajttal vagy bazsalikomos paradicsom mártással esetleg sajt mártással, de egyszerűen salátával is kitűnő étel.

Címkék: saját munkám  

Kategória: Család, gyerek

Látta 177 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

hegyine ancika üzente 7 éve

Marika!!! Nagyon szépek a mézes figuráid!! Gratulálok!! Puszi Anci.

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Kedves Marika! Gratulálok a gyönyörűséges tortáidhoz!!! Profi munka! Nagyon tetszik! Anna

hegyine ancika üzente 9 éve

Marika!!! Nagyon ügyes vagy!!! Remélem volt öröm a meglepinek!!!

Keresztúri Lajos üzente 10 éve

Szép virág, járja ...!!!

hegyine ancika üzente 10 éve

Marika!!! Ez a csokor mintha élő lenne, gyönyörű!!! Gratulálok!!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu