Kis türelmet...
60-70 dkg. kockára vágott burgonya.
Kevés vízzel só, köménymag és babérlevél ízesítéssel puhára főzzük és letörjük. /főzővízzel együtt/
2 db. tojás, só, zöldség zöldje aprítva, hagyma, valamilyen zsiradék, és az elmaradhatatlan /számomra/ kakukkfű, zsája ebből nem sok kell mert nagyon intenzív aroma, de csoda finom és még hasznos is hiszen nemcsak fűszer hanem gyógynövény is.
Ha valaki nem szereti tegyen helyette bátran borsot.
Közben a csirkemájat elkészítjük.
Zsiradékon a hagymát megfuttatjuk rátesszük az apróra vágott májat / én 1 db. májat szoktam esetleg kettőt mert igen nagy a koleszterin tartalma/ persze aki nem számol vele tehet akár 3 db-ot is. Sőt zsiradékot lehet apróra vágott füstölt kolozsvári szalonnából sütni attól igazán tartalmas telt íze lesz! /Számomra inkább a fűszerezettség a domináns nem a máj db. szám. Ha a máj nagyon darabos érdemes kicsit áttörni, ne húzza le a felfújtunkat. Ha fagyasztott májból készül akkor nagyon apróra lehet vágni még kemény állapotában és biztos nem kell törni.
Csak megkeverjük egyszer kétszer és már is jöhet a fűszerezés. Hozzákeverjük a letört még meleg burgonyánkhoz. Ehhez adjuk a tojások sárgáját és a zöldség zöldet /amit jó bőven érdemes mérni/ majd a tojások sóval jól felvert fehérjét, óvatosan. Ha a burgonya állaga elbírja tehetünk bele tejfölt is. Én szoktam, itt arra kell figyelni nehogy el híguljon a pürénk.
Mehet a sütőbe, én jénaiban szoktam sütni. 175 fokon előmelegített sütőben egy óra kell neki.
Itt sóskamártással készítettem.
Lehet forró tejföllel és reszelt sajttal vagy bazsalikomos paradicsom mártással esetleg sajt mártással, de egyszerűen salátával is kitűnő étel.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 177 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!