Kis türelmet...
Igazából nevezhetem túrós tésztafelfújtnak is
Hozzávalók:
40 dkg. házi túró
2 tojás sárgája
3 tojás fehérje
2 evk. aludttej
1 evk.kuk. keményítő
só ízlés szerint / ez a tészta sós változat/
pici cukor
kis késhegynyi reszelt szerecsen dió / el is maradhat aki nem szereti /
6 nagy maréknyi durum tészta /előző képen látható/
Túró elkészítése:
hozzávalókat jól kikevertem majd a sóval habbá vert tojás fehérjével is óvatosan összeforgattam.
Ezzel rétegeztem a tésztát.
Lobogó sós vízben pár percet főtt a tészta kb. fél főlésig és leszűrtem.
Nem szabad készre főzni mert a sütőben még sokat puhul.
Egy harmad rész tésztát a tálba tettem, második harmad részt összeforgattam óvatosan a túró szintén egy harmad részével ez lett a második réteg. Erre került a habos túró második harmada, megterítettem a megmaradt tésztával és végül befedtem a túróhab utolsó harmadával.
175 fokos előmelegített sütőben egy óra hossz alatt készre sütöttem.
Én spenót főzelékkel tálaltam, jó párosítás nagyon finom lett.
Lehet turbózni aki szereti és nem fél a koleszterintől apróra vágott pirított szalonna kockákkal, ez még jól feldobja nem csak küllemben, de ízben is.
Ezt az ételt édesen is érdemes elkészíteni mert nagyon finom.
Citrommal, citrom héjjal vaníliásan vagy akár mazsolával. Mind ehhez még a végén eper dzsemet /öntetet/ ajánlok, igazán fenséges tud lenni.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 205 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!