Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

Pesti metróban haladva a mozgólépcsőknél különös dologra lettem figyelmes.

 

Ahogy felfelé haladtam a kijárat felé, egymást követték a különböző reklámplakátok amiken a frissen megjelent könyveket hírdették.

Meglehetősen morbid módon, ugyanis az egymást követő thrillereken olyan szlogenek jelentek meg, hogy "rettegni fogsz", "sikítani fogsz!", "nem fogsz tuni aludni!". Nagyon utálhatnak, ha folyton terrorizálni akarnak, persze értem én a figyelmfelkeltő marketinget, de azért ez már számomra a nevetség határás súrolta.

A másik dolog, hogy az összes reklámozott könyv amerikai bestsellerek listáinak első helyén szerepel.

Manapság amcsiban ezekszerint a szarópapírt (ejtsd: toalett-papír) is bestsellerként reklámozzák, mert azt is veszik mint a cukrot.

Mit ne mondjak, szemét dolog a marketing, ugyanis rengeteg trükkje van, hogy vásárlásra ingerelje az olvasót. Szorongás kiváltása ezek közül az egyik (ha nem veszed meg a terméket, lemaradsz, átlagos,gyengébb, ostobább vagy) ...

El is időztem egy hírdetés előtt, ami a VAKJÁTSZMA című könyvet reklámozta.

Íme a plakát:

network.hu

Amin töprengtem az nem más, mint: KI A TÖKÖM AZ A JAMES PATTERSON?!

Szoronganom kellett volna, hogy mennyire ostoba vagyok és tájékozatlan, de ismerem ezeket a fogásokat. Szóval a nyájas olvasótól is megkérdezem:

Tudja, hogy ki a tököm az a James Patterson?

Amennyiben van olyan perverz szakavatott könyvmoly, aki azt mondja, hogy "igen", akkor bevallom, tényleg egy tájékozaltan surmó vagyok, ha netalántán mindenkinek "NEM" a válasz, akkor megnyugodtam.

Ekkora nagy ember lehet?

Egyáltalán mivel foglalkozik, hogy néz ki, ki ez az ember, hogy ennyire adni kell a szavára? Ha neki tetszik ez a könyv, akkor nekem is fog?

Google barátom, hű társam segített megfejteni a Patterson személyazonosságát...

Miután egy huszadrangú könyvkereskedőnél megtláltam munkáit, ennyit tudtam mondani: "aham, jah...háát...aham...hmm...érdekes...biztos!"

Amerikában biztos egy elismert író, ám szerény kis országunkban nem hiszem, hogy bárki felkapná rá a fejét, és az ő ajánlása miatt venne könyvet.

Marad tehát a marketinges szorongás, a tudatlanság érzése, hogy "Buta vásárló, hát ennyit nem tudsz? Vedd meg gyorsan a könyvet, hogy legyél valaki!"

Bevallom, engem csak dühített...

Szarok a Vakjátszmára és James Patterson ajánlására.

James Patterson Magyarországon megjelent művei:

-Még egy esély

-Nászút

-Háromszoros kín

- Július 4

-Sam levelei Jennifernek

- Londoni Hidak

 

Címkék: krimi kritika könyv plakát regény reklám

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu