Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

ATV versus Hír TV

 

 Dél, visszaszámlálás, és „eksön”! Nekiesünk először a Hír TV adásának. Témákból minden a helyén van ám a sorrend kicsit zavaros, válság, belföld, Gyurcsány, külföld, munkanélküliség, belföld, oktatás, nem fontosság szerint állították össze. Mégis a felvezetés, a videók és a szöveg tökéletesen passzolnak egymáshoz, nincs elcsúszás. Hibátlan.

Bejelentkezik a műsorvezető, Jónás Sándor, öltözéke kifogástalan, haja trendin kócos. Háttérben a CNN mintájára sürgölődik a szerkesztőség. Egy ember. A képernyő alján láthatjuk az éppen aktuális híreket, olvashatatlanul gyorsan kúszik jobbról balra.

Első bemondott hír nem más, mint a forint újbóli mélyrepülése, grafikonokon mutatják be a magyar pénz ingadozását, egyszerűsítve a nézőknek. Minden elismerés a Hír Tv-nek, ugyanis részletesen informál az adott témáról, tőzsdeelemzés, OTP mélyrepülés. Műsorvezetőn nem látszik, hogy súgógépről olvas, a nézőt semmi nem zökkenti ki, hogy ne a hírekre figyeljen. Egy adott riportfilmről olyan információkat is megkapunk, hogy ki volt a készítője, és operatőre. Hibája a Hír TV-nek talán a szubjektivitása, ugyanis politikai szempontból szinte csak jobboldali érdekeltésegeket szólít meg.

Általában Gyurcsány Ferencről kapjuk a híreket, rajta kívül más dolgok is történtek az országban.

Külpolitikai témákban jelesre vizsgázik a csatorna, minden olyan eseményről beszámol frissen, ami hazánkat is érinti. Csak sajnos a hírek sorrendje nem a legmegfelelőbb. Zavaróan ugrál külföldre és belföldre.

Legvégére megkapjuk a sporthíreket. Látszik a precízség, a kép és az alámondás másodpercre pontosan passzol egymáshoz. Gumianyagra nincs szükség, annyira össze van állítva. Műsor végére még kapunk egy gyors hírösszefoglalót.   

Este, ATV. A kamera a „háttérből közelít, míg el nem kezdődik a 22:55-ös híradó. Láthatunk mindent, amire eddig a néző kíváncsi volt. A súgógépet, kamerákat, és rengeteg kábelt. Hírösszefoglaló nincs. Török Tímea a bájos beszédhibás módján rögtön belekezd a műsorba. Nagyon zavaró, ahogy a díszlet mögött látni, hogy egy kedves kollegina átsétál, és veszi a kabátját, majd mintha semmi nem történt volna, szépen kimegy a képernyő jobb oldalán. Nem figyeltünk az első hírre. Pedig Tímea a Cafeteria adóztatásáról beszélt.

Gyurcsány Ferenc a munkáltatókkal történt vitafórumon beszélget. Bevágások tökéletesek, mindkét oldal érvelését hallani, megkapjuk a megfelelő tájékoztatást. A bemondó is megfelelő időben mondja alá a szöveget. Tökéletesen megkaptuk a másfél perces hírblokkot, még egy kis önreklám is jut bele, ugyanis a Reggeli Jam című műsorból adnak le egy pici részt, amiben Csányi Sándorral az OTP elnökével beszélgetnek. Következő hír Orbán Viktor országértékelő beszéde. Csak Török hangját halljuk, a pártelnök monológjából semmit. A tálalás végül is objektív. Ismét önreklám, az Egyenes Beszéd című műsorból adnak be egy részletet, amiben véleményezik Orbán beszédét.

Középhír értékkel bír a forint zuhanása, hasonlóan a Hír TV-hez, itt is példákkal szemléltetve mutatják a forint adott helyzetét, ám ennek ellenére keserű a szőlő, ugyanis a forint mélyrepülésének estére már nincs hírértéke. Helyette vártam a Zuschlag hírt, de nem esett róla szó. Sajnos az ATV-n is megjelenik bújtatottabban a szubjektivitás.

A csatorna híradója, mintha a vége felé egy picit összecsapottabb lenne, bevágások eléggé gyengék ez különösen a Kolompár Orbán blokknál jelentkezik, amikor nem azt az embert mutatják, akiről szó van, sőt a kényes téma boncolgatása valahogy elmarad. Aláírás, gyűlöletbeszéd, cigányság munkahelyzete. Ledarálták. Igazából nem is nagyon lehetett érteni, hogy miről van szó.

A két utolsó hír bűnügy. Egyik bosszúból elkövetett gyilkosság, aminek a szövege elég informatív, ám a bevágott képek eléggé semmitmondóak. Panelházak sokasága. A másik pedig egy buszrobbantás.

Végül Török Tímea gyorsan elbúcsúzik a nézőktől, és kezdődik a következő műsor.

Összevetve a két csatorna híradóját az érdem a szerkesztésben, aktualitásban, tájékoztatásban mindenféleképpen a Hír TV-t illeti. De nagy hibája a túlzott elfogultsága a jobboldallal szemben. Ilyen műsorokban az objektivitás a lényeg.

Az ATV ezzel szemben, egy nagy lendülettel kezd, de a végére mintha kifújna. Unalmas felejthető híreket közöl. És mintha el akarná titkolni a baloldali mutyiságokat.

Ajánlatos mindkét híradó megtekintése, legalább megtaláljuk az arany középutat.  

Címkék: híradók korábbi hírek... kritika

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu