Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

ERNŐ blogja - 2015. szeptember

A megbocsájthatatlan bűn

 

Lukács 7:36; 8:3; Máté12:24-31; Márk 3:22-30

“Ezért mondom nektek: minden bűn és káromlás meg fog bocsáttatni az embereknek, de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg. (Máté 12:31)

Ebben a részben Jézus azt mondta, hogy a Szent Szellem elleni káromlás lényege az, ha a Szent Szellem munkáját az ördögnek tulajdonítják.  A Bibliában sokan megtették ezt, például a Tarsusi Saul is, aki végül Pál apostol lett. Azonban az 1. Timótesus 1:13-ban Pál azt mondja, hogy irgalmat nyert káromlása miatt, mivel azt “tudatlanul tette, hitetlenségében”.

Címkék:

Tovább 

 

A világ legnagyobb pünkösdi gyülekezete Dél-Koreában van: a David Yonggi Cho vezette szöuli Yoido Teljes Evangéliumi Gyülekezet egyes források szerint több mint 700 ezer főt számlál. A Fülöp-szigeteki neopünkösdi Jézus az Úr Gyülekezet az 1978-as alapítása óta 300 ezer főre gyarapodott. Indiában Bombay, Chennai és Bangalore városokban működnek pünkösdi megagyülekezetek, de a muszlim többségű Indonéziában is növekedésnek indult a mozgalom: az Indonéz Pünkösdi Gyülekezet közel kétmillió tagot számlált már 2001-ben, de az óta Dzsakartában alakult még más megagyülekezet is.

Címkék:

Tovább 

 

 

A legjobb kenyér – a legjobb magból

 

 

Erre ezt mondták neki: “Uram, add nekünk mindig ezt a kenyeret!” (János 6:34)

Valószínűleg ezek a zsidók azt várták, hogy Jézus manna esőt hullat rájuk, mint egykor őseik idejében a pusztai vándorláskor. Másrészt pedig, aki képes ötezer embert megetetni egyetlen kicsinyke ebéddel, az csak képes arra, hogy mannát produkáljon. Még mindig fizikai élelemről gondolkodtak.

A manna szó jelentése: “mi ez?” Izrael fiai ezt mondták: “Mi ez?

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 8 éve

Nagyon szép tanulságos írás..Köszönöm.

Tovább 

 

 

 

 

A megigazulás Istenen múlik, nem önmagunkon

 

“De mi a véleményetek erről? Egy embernek két fia volt, és az elsőhöz fordulva ezt mondta: Fiam, menj, dolgozz ma a szőlőben. Ő így felelt: Nem akarok; később azonban meggondolta magát, és elment. Azután a másikhoz fordulva annak is ugyanezt mondta. Ő azonban így felelt: Megyek, uram – de nem ment el.  (Máté 21:28-30.)

Ez a példázat válasz volt arra, hogy a vallásos vezetők elutasították Jézus tekintélyét.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

A nagybetűs ÜDVÖSSÉG

 

 

Amikor kiszálltak a hajóból, azonnal felismerték őt (Márk 6:54)

Az “ismer” szó sok dolgot jelenthet, egészen az “érzékelés az érzékszervekkel, vagy az elmével”  jelentéstől a sokkal mélyebb “alapos megtapasztalás” jelentésig. A megismerés továbbá nem pusztán intellektuális, hanem személyes, intim megismerés is. Jézus az örök életet úgy határozza meg, mint az Atya megismerését Ő általa. Az örök élet egy intim, személyes kapcsolat Istennel az Atyával és Jézussal a Fiúval.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

A képmutatásról

 

Mert aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik. (Máté 23:12)

Aki arra számít, hogy felmagasztalják azért, mert szolgaként viselkedik, alázatosnak tünteti fel magát, hogy Isten Igéjének ígéretét megkapja – súlyosan téved. A képmutatás egy hozzáállás, vagy motiváció.

Kétféle képmutatás létezik: 1) Az ember nem azt gyakorolja, amit prédikál. 2) Helytelen motivációval rendelkezik, ám a cselekedetei jók.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

A keménységről másképpen

 

 

Nem okultak a kenyerekből, mert a szívük még kemény volt. (Márk 6:52)

Amikor egy keményszívű emberre gondolunk, akkor legtöbbször olyasvalaki jelenik meg előttünk, aki rettenetes lázadásban van Istennel szemben. Bár igaz, hogy a lázadó embernek kemény a szíve, ebben az Igében a tanítványokról olvassuk, hogy megkeményedett a szívük. Elképedtek és mérhetetlenül elcsodálkoztak azon, hogy Jézus a vízen járt, mivel elfelejtették, hogy éppen az imént adott eledelt Jézus több mint ötezer embernek.

Címkék:

Tovább 

 

A hittel teli szavak ereje

 

 

Ha szeretnénk, hogy Isten ereje elkezdjen megnyilvánulni az életünkben, el kell kezdenünk odafigyelni beszédünkre. A szavaknak ereje van – több, mint amennyire ennek legtöbben tudatában vagyunk. Gyakran úgy beszélünk, mintha a szavak jelentéktelenek lennének. Emiatt többségünkkel egyszer s másszor már megtörtént, hogy a „nyelvünk fellógatott” minket. Amit mondtunk, az bizony megvalósult!

Máté 12:36-37:

„De én azt mondom nektek, hogy minden kimondott hiábavaló szóért az embereknek számot kell adniuk az ítélet napján.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 8 éve

Nagyon érthetően van továbbítva.Köszönöm.

Tovább 

 

 

A gazdagság és szegénység kincsei

 

 

Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is. (Máté 6:21)

Ha bizonyos igéket szövegkörnyezetükből kiragadva vizsgálunk, akkor úgy értelmezhetnénk, hogy a pénz és a gazdagság rossz dolgok. Azonban olyan igéket is találhatunk, amelyek a gazdagságot egyértelműen áldásnak tartják. Amit ezekből a látszólag ellentmondó állításokból megtudhatunk, hogy a pénz sem nem rossz és sem nem jó. A pénz szeretete az, ami minden gonosz gyökere.

Címkék:

Tovább 

 

 

A farizeus elcsodálkozott, hogy ebéd előtt nem mosdott meg

 

A farizeus pedig elcsodálkozott, amikor meglátta, hogy ebéd előtt nem mosdott meg. (Lukács 11:37)

A törvényesség egyik biztos jele a prioritások helytelen sorrendje, ahogy esetünkben ezekkel a farizeusokkal kapcsolatban is láthatjuk. Nem találunk feljegyzést az Írásban arról, hogy a farizeusok Jézus csodálatos tevékenységén elcsodálkoztak volna. Túlságosan elfoglaltak voltak abban, hogy valami kritizálni való találjanak.

Címkék:

Tovább 

 

 

 

network.hu

network.hu

 

És nem engedte [Jézus], hogy valaki edényt vigyen át a templomon. (Mk 11:16)

 

Csak Márk mutat rá arra, hogy Jézus nem engedte meg, hogy bárki is edényt vigyen át a Templomon keresztül. Márk nem magyarázza meg, hogy miért nem engedte ezt meg Jézus. Valószínűleg Jézus azt akarta, hogy az Atya háza teljes mértékben az ima és Isten szolgálatának legyen a helyszíne. Továbbá, a szombathoz hasonlóan a munka a saját erőfeszítéseinket szimbolizálja, és erőfeszítéseink mindig elégtelenek lesznek az Isten megkívánta üdvösség elérésére.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 8 éve

Köszönöm,hogy olvashattam ezt az írást. Tanulságos:::

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu