Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

A gazdagság és szegénység kincsei

 

 

Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is. (Máté 6:21)

Ha bizonyos igéket szövegkörnyezetükből kiragadva vizsgálunk, akkor úgy értelmezhetnénk, hogy a pénz és a gazdagság rossz dolgok. Azonban olyan igéket is találhatunk, amelyek a gazdagságot egyértelműen áldásnak tartják. Amit ezekből a látszólag ellentmondó állításokból megtudhatunk, hogy a pénz sem nem rossz és sem nem jó. A pénz szeretete az, ami minden gonosz gyökere. (1 Timótheus 6:10.) Gazdagként és szegényként egyaránt szeretheted a pénzt. Sok ember úgy követi el a pénz szeretetének a bűnét, hogy közben egyetlen fillérje sincs.

A dolgok szeretete (kapzsiság) bálványimádás, ezt vette célba Jézus. Mivel ennyire könnyű vágyakozni a pénz és az általa biztosított dolgok után, Isten egy olyan rendszert alakított ki, melyben a bővölködés egy melléktermék, mégpedig annak mellékterméke, hogy Istent a fő helyre tesszük. A Máté 6:33 szerint: “De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” Nem kell elutasítanunk jobban a bőség áldását, mint az utána való kívánságot. Jézus a kincsünk, és ahogy Őt szeretjük és szolgáljuk, az összes gazdagság, amire szükségünk van a miénk lesz.

A lézer attól erős, hogy a fénysugár egyetlen pontba összpontosul benne. Hasonlóképpen, mint keresztény az erőd attól függ, hogy mennyire összpontosítasz Jézusra. Ismerheted Őt és ugyanakkor gazdag is lehetsz, de csak az egyiket szolgálhatod. Hűséges módon nem szolgálhatod egyszerre mindkettőt, mivel jobban fogsz az egyikre támaszkodni, mint a másikra. Csak az egyik állhat a szíved és odaszánásod középpontjában. Az ok, amiért nem gyűjtünk kincseket ezen a földön, mert szívünk ez által eltávozna Jézustól és attól, amit Ő adni szeretne nekünk. Ma, Ő a te igazi kincsed.

 

 

Andrew Wommack

network.hu

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu