Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

A nyár után eljött az ősz, majd a tél. Már majdnem havazott is. Bibi iskolába ment.

 

 

 

 A net-és a technika segítségével, legutóbbi két almunkról sok-sok felvételt készítettem. Végig kísértem a kölykök fejlődését, pici tesztekkel  mutattam meg az ő fejlődésüket. Minden videó az ösztönös képességekről is szól. A felvételek nem beállítottak, nem manipuláltak. Megmutatják, hogy ha van, lehetőségük  a kölyköknek felfedezni a „világot”, fel  is fedezik. Emberi irányítással, tanítással képesek egészen fiatalon is egyszerű feladatok megoldására. Ehhez ismerni kell, felismerni a kutyák valódi lényét. Mennyire vagány,magabiztos, mennyire vezető típus, domináns, mennyire figyelmes, okos, vagy inkább visszahúzódó, „csendesebb”, esetleg bátortalan, inkább elkerülő magatartást mutató? Ehhez képest kell a nevelési, tanítási módot megválasztani. A fő vezérlő elv a pozitív  megerősítésen alapuló tanítás, ami nem pátyolgatást, cunci-munci kutyuskámozást jelent. Ennél sokkal több, de ez egy másik téma.

Amikor saját kutyát neveltünk fel, nem volt lehetőségünk videó felvétel készítésére. A számítógép világa, az internet is, fehér  folt volt a tudástárunkban. Siroccó Úzó és Forrófejű Rena-Zizi  kutyáink,  utódainál nyílt erre először lehetőség.

Minden almunknál figyelemmel kísértük a kutyák  sorsát, segítséget adva az új tulajdonosoknak. Most sem történt másként. A és B betűs „újkori” almunknál így sok-sok videó t készítettem. Szerkesztettem, tömörítettem, tettem fel a net-re, majd a honlapunkra is.

Ebből válogattam Bibi kapcsán.

Úzó-Zizi  második almának pici szukája, Siroccó Bibi, aki egy kicsit tovább maradt nálunk. Ilyenkor úgy neveljük, mintha a sajátunk volna. Minden alapvető dologra megtanítjuk, amit a kora szerint kell és lehet. Persze mindezt játékosan, jutalmazással. A videón halható klikk hang az új „játék” hangja. Kipróbáltam a klikkerrel tanítás módszerét. Működik.

Bibi testvérei=Bruge, Bertold-Rambo , Bianka-Mira, Beki-Sába ( 2 kan-3 szuka volt az alomban)

Mindenki szem előtt van, bár nem mindenkiről van kamaszkori videó is.

Témához kapcsolódó videók:

Labdáznak ,Apport, Kende,Lépcső, Bruge-Bibi, Franciska. Nyár-locsolás, Bibi iskolába ment, az ötödik őrző-védő

 

Címkék: kölyök rottweiler

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu