Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Megbüntették Alonsot és a McLarent

2007.08.05

Érdekes döntés született az éjjel az Alonso-Hamilton ügyben, amit egyelőre nem tudok a helyére tenni.
Az FIA ötórás tanácskozás alatt meghallgatta az érintett versenyzőket, csapat tagokat és a McLaren rádió-forgalmazását az adott idő alatt. Ez alapján úgy döntött, hogy nem fogadja el Alonso állítását arra vonatkozóan, miért állt tovább a boxban, mint az szükségszerű lett volna és csak több, mint 10 mp-cel azt követően indult el, hogy arra a "nyalókás" embertől engedélyt kapott. Ezért Alonso-t öt rajthelyes büntetéssel "jutalmazta".
Ugyanakkor a McLarenre, mint csapatra is kiszabott büntetést. A csapat két versenyzője által a Magyar Nagydíjon szerzett csapatpontokat elveszik, az nem számít bele a csapat összpontszámába.

Amiért azonban szót emelek, az a két büntetés logikátlansága.

Alonsot megbüntetik azért, mert feltartotta csapattársát és ezt nem tudta megindokolni, illetőleg nem fogadták el azt az állítását, hogy a várakozásra és a késői indulásra a csapattól kapott utasítást. Az én logikám szerint ez azt jelenti, hogy Alonso önállóan döntött, ebben a döntésben a csapat nem játszott szerepet.
A McLaren csapatot megbüntetik, mert csapatutasítással befolyásolta az időmérő eredményét és ez az FIA szerint sérti a verseny tisztaságát és az F1 érdekeit. Megintcsak az én logikám szerint ez azt jelenti, hogy a csapat döntött úgy, hogy Alonso várjon az indulással, ebben Alonso ártatlan.

 www.forma1.hu

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu