Kis türelmet...
- képen a pulykamell -
...RÉSZEGES CSIRKECOMB, (pulykamell) BACONBA GÖNGYÖLVE...
---rém egyszerű, nincs vele sok gond - előkészítéstől tálalásig max másfél óra ---
... az egész azzal kezdődik, hogy veszel egy üveg - lehetőleg 7 decis félszáraz fehérbort- kb 2 dl-t félreteszel, ennyi kell a húshoz, a többi ízlés szerint, mire a hús megsül általában elfogy...
6-7-8 db csirkecomb ( a nejem leszedi a bőrét, én nem ) só, bors - bors ízlés szerint, tört fokhagyma ( én a bőre alá szoktam kenni)
- darabonként betekered bacon szelettel ( ha nagyok a combok, lehet kettővel is, hústüvel vagy fogpiszkálóval rá kell tűzni, ne essen le róla sütés közben)
- közepes méretű tepsi alját viszonylag vastagon kikened zsírral, és belefekteted a combokat ( mivel szeretjük a fokhagymaízt, 3-4 gerezdet még felkarikázok és a húsra - mellé szórom - ízlés szerinti mennyiséget )a húsok tetejére lehet még szórni kevéske valamilyen hússütő keveréket ( sülthús, grill...stb )
- a tepsibe öntök valamilyen félszáraz borból cca 1,5 dl-t ( 6 db-hoz), 8-hoz lehet 2dl-t is.
- nem szabad túl sokat, mert sok lesz a leve, a húsból még víz fog jönni hozzá ( ezért vizet nem szabad ! ), és a végén nem tudsz mit kezdeni a sok lével
-alufóliával a tepsi lezárva - forró sötőbe vele ( 8-10 perc után leveszem a lángot közepesre, vagy lejjebb, kényelmesen párolódjon a hús
-idönként megnézegetni, lehet locsolni is -ha már cca 80 %-osan puha a hús, fólia le és tovább sütni, gyakori locsolgatással, a levét tisztára lesütni ( de a hús -szalonna- csak guszta pirosra süljön !)
- bor helyett lehet sört is - ízlés kérdése ( mind a kettővel szeretjük )
- hasonló módon készítem a pulykamellet - de azt majd máskor...
a sülthöz a klasszikus garnírungtól a reformköretekig mindent lehet, ami sülthúshoz illik
- gyerkek is megehetik, nem lesznek alkoholisták, legfeljebb szeretni fogják a borban sült, baconba göngyölt csirkecombot...!
- Jó étvágyat !
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
ki az igazi barát ?