Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 - képen a pulykamell -

 

 ...RÉSZEGES CSIRKECOMB, (pulykamell)  BACONBA GÖNGYÖLVE...

---rém egyszerű, nincs vele sok gond - előkészítéstől tálalásig max másfél óra ---

... az egész azzal kezdődik, hogy veszel egy üveg - lehetőleg 7 decis félszáraz fehérbort- kb 2 dl-t félreteszel, ennyi kell a húshoz, a többi ízlés szerint, mire a hús megsül általában elfogy...

6-7-8 db csirkecomb ( a nejem leszedi a bőrét, én nem ) só, bors - bors ízlés szerint, tört fokhagyma ( én a bőre alá szoktam kenni)
- darabonként betekered bacon szelettel ( ha nagyok a combok, lehet kettővel is, hústüvel vagy fogpiszkálóval rá kell tűzni, ne essen le róla sütés közben)
- közepes méretű tepsi alját viszonylag vastagon kikened zsírral, és belefekteted a combokat ( mivel szeretjük a fokhagymaízt, 3-4 gerezdet még felkarikázok és a húsra - mellé szórom - ízlés szerinti mennyiséget )a  húsok tetejére lehet még szórni kevéske valamilyen hússütő keveréket ( sülthús, grill...stb )
- a tepsibe öntök valamilyen félszáraz borból cca 1,5 dl-t ( 6 db-hoz), 8-hoz lehet 2dl-t is.
- nem szabad túl sokat, mert sok lesz a leve, a húsból még víz fog jönni hozzá ( ezért vizet nem szabad ! ), és a végén nem tudsz mit kezdeni a sok lével
-alufóliával a tepsi lezárva - forró sötőbe vele ( 8-10 perc után leveszem a lángot közepesre, vagy lejjebb, kényelmesen párolódjon a hús
-idönként megnézegetni, lehet locsolni is -ha már cca 80 %-osan puha a hús, fólia le és tovább sütni, gyakori locsolgatással, a levét tisztára lesütni ( de a hús -szalonna- csak guszta pirosra süljön !)
- bor helyett lehet sört is - ízlés kérdése ( mind a kettővel szeretjük )
- hasonló módon készítem a pulykamellet - de azt majd máskor...
a sülthöz a klasszikus garnírungtól a reformköretekig mindent lehet, ami sülthúshoz illik
- gyerkek is megehetik, nem lesznek alkoholisták, legfeljebb szeretni fogják a borban sült, baconba göngyölt csirkecombot...! 

- Jó étvágyat !

Címkék: bor csirkecomb feketepéter pulykamell svarc sör

Kapcsolódó cikkek:

  ki az igazi barát ?

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fekete Péter üzente 14 éve

Ági !
Adott ugye a két dolog : az egyik kezemben a fényképező, másikban a fakanál - kapocs köztük én vagyok -mind a kettőt szeretem csinálni. Csak szerény interpretálása szerény tudásomnak az eredmény - ha már élőben nem tehetem- Örülök hogy tetszett nektek ! - mellesleg: a pulykasült is finom volt !
Köszönöm ! - jólesik !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Péter!

Nagyon jól ötvözted a szakácsművészetet és az informatikát!
Értesz hozzá hogyan tálald ezeket a finomságokat!

Gratulálok!

Üdv: Ági :)

Válasz

Fekete Péter üzente 14 éve

Nagyon kedves, szívet-lelket símogató, májat hízlaló ! Hálás vagyok érte !

Válasz

Dégi Erzsébet üzente 14 éve

Nagyon guszta, Péter, egy szakács veszett el benned!

Válasz

Medvés Olga üzente 14 éve

Kedves Peter!

Ez egyszerűen nagyszerű!

Válasz

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu