---rém egyszerű, nincs vele sok gond - előkészítéstől tálalásig max másfél óra ---
... az egész azzal kezdődik, hogy veszel egy üveg - lehetőleg 7 decis félszáraz fehérbort- kb 2 dl-t félreteszel, ennyi kell a húshoz, a többi ízlés szerint, mire a hús megsül általában elfogy...
6-7-8 db csirkecomb ( a nejem leszedi a bőrét, én nem ) só, bors - bors ízlés szerint, tört fokhagyma ( én a bőre alá szoktam kenni) - darabonként betekered bacon szelettel ( ha nagyok a combok, lehet kettővel is, hústüvel vagy fogpiszkálóval rá kell tűzni, ne essen le róla sütés közben) - közepes méretű tepsi alját viszonylag vastagon kikened zsírral, és belefekteted a combokat ( mivel szeretjük a fokhagymaízt, 3-4 gerezdet még felkarikázok és a húsra - mellé szórom - ízlés szerinti mennyiséget )a húsok tetejére lehet még szórni kevéske valamilyen hússütő keveréket ( sülthús, grill...stb ) - a tepsibe öntök valamilyen félszáraz borból cca 1,5 dl-t ( 6 db-hoz), 8-hoz lehet 2dl-t is.
Ági !
Adott ugye a két dolog : az egyik kezemben a fényképező, másikban a fakanál - kapocs köztük én vagyok -mind a kettőt szeretem csinálni. Csak szerény interpretálása szerény tudásomnak az eredmény - ha már élőben nem tehetem- Örülök hogy tetszett nektek ! - mellesleg: a pulykasült is finom volt !
Köszönöm ! - jólesik !
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
részeges... ( közkívánatra )
15 éve | 5 hozzászólás
- képen a pulykamell -
...RÉSZEGES CSIRKECOMB, (pulykamell) BACONBA GÖNGYÖLVE...
---rém egyszerű, nincs vele sok gond - előkészítéstől tálalásig max másfél óra ---
... az egész azzal kezdődik, hogy veszel egy üveg - lehetőleg 7 decis félszáraz fehérbort- kb 2 dl-t félreteszel, ennyi kell a húshoz, a többi ízlés szerint, mire a hús megsül általában elfogy...
6-7-8 db csirkecomb ( a nejem leszedi a bőrét, én nem ) só, bors - bors ízlés szerint, tört fokhagyma ( én a bőre alá szoktam kenni)
- darabonként betekered bacon szelettel ( ha nagyok a combok, lehet kettővel is, hústüvel vagy fogpiszkálóval rá kell tűzni, ne essen le róla sütés közben)
- közepes méretű tepsi alját viszonylag vastagon kikened zsírral, és belefekteted a combokat ( mivel szeretjük a fokhagymaízt, 3-4 gerezdet még felkarikázok és a húsra - mellé szórom - ízlés szerinti mennyiséget )a húsok tetejére lehet még szórni kevéske valamilyen hússütő keveréket ( sülthús, grill...stb )
- a tepsibe öntök valamilyen félszáraz borból cca 1,5 dl-t ( 6 db-hoz), 8-hoz lehet 2dl-t is.
Címkék: bor csirkecomb feketepéter pulykamell svarc sör
Utolsó hozzászólás
Tovább