Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Rendellenesnek tekintjük a hajhullást, ha túlzott mértékű és hiányzik a normál újrakinövés. Minden esetben, amikor egy túlzott mértékű a hajhullás, megfelelő kezeléssel be kel avatkozni oly módon, hogy stimuláljuk a szőrtüszőt, elősegítve ezzel a vérellátást.

A kezelés akkor válik igazán hatásossá, ha kétirányban hat:

- Megfékezi a hajhullást
- Elősegíti a normál haj újrakinövését

Alopeciáról beszélünk, ha naponta 40-60 hajszálnál több hullik ki.
A hajhullás lehet foltos és szétszórt, azaz diffúz. Mindkettő maradandó kopaszodáshoz vezet akkor ha a szőrtüszők és a bennük található hajszemölcs elpusztul. Ha azonban a hajszemölcs nem pusztul el, csupán a rajta elhelyezkedő matrixsejtek osztódása egy időre megszűnik, átmeneti, fokozott hajhullás és következményeként átmeneti kopaszság alakulhat ki. Az átmeneti hajhullás kezelésének célja a hajszálakat létrehozó matrixsejtek osztódásának serkentése, a keratinképzés és a hajas fejbőr anyagcseréjének fokozása.

Androgenetikus alopecia jellemzése

Hormonális receptorok zavara, a hajvesztés fejtetőn jól megfigyelhető. A fej bőre vékonnyá, sorvadttá, fénylővé válik. Rajta hajszálértágulatok figyelhetők meg, de a szőrtüszők kivezető nyílása nem látható. A hajszál szőrszerűvé válik. A betegség kialakulása fiatal korban kezdődik.

Cél:
megfelelő kezeléssel a hajvesztés (kopaszodás) késleltetése.

Seborrhoeás alopecia jellemzése

A hím jellegű hormonok túlsúlyba jutása a faggyúmirigyeket túlzott faggyútermelődésre serkenti, amely seborrhoea kialakulásához vezet. A seborrhoea fokozott hajváltást, kellemetlen viszkető érzést, gyors hajzsírosodást okoz. A hajhullás a halántékon kétoldalt ill. a fejtetőn kezdődik. A hajszál ilyen esetben elvékonyodott, fénytelen, tápanyag hiányos.

Egyéb hajhullást kiváltó okok

- pajzsmirigy, vese, hypopyzis-, női hormonproblémák
- hosszantartó láz
- véralvadás gátló szerek szedése
- fogyókúrás gyógyszerek
- diéta (kevés vitamin bevitel) egyoldalú táplálkozás
- rossz vérkeringés
- alacsony vérnyomás
- fogamzás gátlók
- vitaminhiány ill. túladagolás
- időskori kopaszodás

Stressz okozta hajhullás

- A haj életciklusa lerövidül, sok hajszál kerül hirtelen telogén szakaszba.

Kiváltó ok lehet:

- lelki és fizikai fáradtság - halálhír
- autóbaleset
- hajhullástól való félelem

Zónás hajhullás

A haj ebben az esetben foltokban hullik.

- pszihológiai
- helyi fertőzések
- gyulladás (fog, mandula stb.)
- hormonális problémák

Alopecia areata: Pontos kiváltó oka ma még ismeretlen ,feltehetően egyfajta
autoimmunbetegség. Az immunrendszer saját testszövetei védekeznek ,jelen esetben a haj fullikuláris egységei. A gyógyulás egyénenként változó, spontán gyógyulás 30-40%.
Akut,rövid idő alatt előrehaladottá váló esetekben, elősször gyulladásos gócokat kell keresni a szervezetben.

Alopecia areata totalis: akkor beszélünk ha az összes haj kihullik.

Alopesia areata universalis: akkor beszélünk, ha nem csak a hajas fejbőrről hanem a test többi részéről is kihullik a szőrzet.

Alopecia ophiasis: a haj tarkótáji hullását jelenti ,mely a fülig húzódik .A hajvesztés mellett gyakran zavarok lépnek fel a köröm növekedésében is.

Androgen alopecia: A nőknél gyakori betegség az androgén alopécia. A változó korral a nöi nemi hormonok szintje az ösztrogén csökken a szervezetben. Ugyanakkor megemelkedik a nöi szervezetben is jelenlévő ffi nemi hormonok androgének szintje.
A nők kopaszodása más mintázatot mutat mint a férfiaké. Az egész fejen észlelhető hajvesztésről beszélünk, a fejtető részen pedig hosszanti ritkulás észlelhető.

Trichotillomania: A haj tépkedését,csavarodását jelenti :Kényszerbetegségek közé tartozik. A jelenség minden esetben pszichológiai okokra vezethető vissza, (szorongásos betegségekre)

Kemoterápiát követő hajhullás, teljes kopaszodás: A kemoterápia során ún. citosztatikumokat alkalmaznak. A citosztatikumok elpusztítják a kifejezetten gyorsan növekvő és sürün osztódó sejteket. Amilyenek a daganatos sejtek is. Azonban ilyenkor nemcsak a beteg hanem az egészséges sejteket is megtámadja. Ennek következménye a hajhullás. A hajvesztés nem mindenkinél azonos, függ a kezelés elötti hajmennyiségtől ill. a kezelés alatt kapott gyógyszer erősségétől. A kezelés befejezését követően a haj újranő, gyakran sürübb lesz a haj mint volt.

 

Naturalpatika a megoldás

Címkék: dr.Nona hajhullás holt-tengeri iszap kopaszodás megoldás természetes

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu