Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mire figyelmeztet a fájdalom?

Sérülésre, betegségre,az egészségi állapot megváltozására.

Mit teszünk ilyenkor?

 

Minden embernek más a fájdalom küszöbe.
Ennek mértékétől függően van,aki tűri a kisebb fájdalmakat,van aki gyógyszert vesz be.

 

 

A fájdalom leküzdésében elsősorban az életmód és a táplálkozás szerepét kell vizsgálnunk, hiszen sokszor például a hát-, derék- és végtagfájást a renyhe, mozgásszegény életmód váltja ki, egyes fejfájástípusokat és a gyomorfájást pedig a helytelen és túl bő táplálkozás. Az erősödő izomzat tehermentesíti az ízületeket, jobb tartást biztosít, növeli az önbizalmat, kvázi megszűnik a kapcsolódó fájdalom.

Alternatív, nem gyógyszeres megoldások:

A testedzés, a sport fokozza az endorfintermelést, ez az anyag pedig, tudjuk, csökkenti a fájdalmat.

A fájdalom elviselésében a hitnek és a bizalomnak nagy szerepe van.

Nagyon eredményes fájdalomcsillapító módszer a fiziko- és hidroterápia, a masszázs, a különböző mozgásterápiák.

Az akupunktúra, az akupresszúra, a hipnózis vagy más, az idegrendszerre, agyra ható módszerek a fájdalomérzetet enyhítik.

Az illóolajok vérbőséget okoznak, ezzel segítik kimosni a fájdalomkeltő prosztaglandinokat, és mérsékelik a gyulladást, ezáltal hatnak fájdalomcsökkentőként. Remek fájdalomenyhítők a rozmaring, eukaliptusz, borsmenta, zsálya, majoránna, boróka.

Gyógynövények: egyes gyógynövények gyulladáscsökkentők, hámregenerálók, ödémacsökkentők, s ennek köszönhetik fájdalomcsillapító hatásukat. Ilyenek a fűzfa-, nyírfakéreg, a kamilla, a macskakarom, a legyezőfű, a zsálya, a körömvirág, az árnika és a fekete nadálytő.

Mit tehetünk még?

• Ha stresszel összefüggő a fájdalom, próbáljunk magnéziumot, B-vitaminokat, ginszenget, lecitint és orbáncfüvet használni. A ginszeng és az orbáncfű tea vagy gyógytermék formájában bárhol hozzáférhető, a többiből sokat tartalmaznak az olajos magvak, a szója, és a gabonafélék is. Rendszeres fogyasztásuk erősíti az idegeket, fokozza a stressztűrő képességet.

 

• Traumák során keletkező fájdalomnál nagyon hatásos a holt-tengeri  borogatás. A vérömlenyek és az ödémák gyorsabban felszívódnak, az ízületi funkció is gyorsan helyreáll.

• Ízületi gyulladásoknál mérsékeljük a húsok és felvágottak fogyasztását, radikálisan csökkentsük a cigaretta-, kávé- és alkoholélvezetet. Növeljük a szelén (gumós zöldségek, káposztafélék), a C-vitamin (paprika, citromfélék, friss zöldségek) és az E-vitamin (szója, olívaolaj, dió, mogyoró) bevitelét.

· Minden nap iktassunk be étrendünkbe magas telítetlen zsírsav tartalmú élelmiszereket (avokádó, olívabogyó/olaj, szója, csírák, magvak, hal, ligetszépeolaj), mert azok erélyes gyulladáscsökkentők.

48 órán túl jelentkező, eddig még nem észlelt fájdalom esetén forduljunk orvosunkhoz!
(mellkasi fájdalom esetén az optimális időhatár 15 perc!)

Naturalpatika 

Címkék: egészség fájdalom megoldás természetes

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

oszaczky laszlone üzente 16 éve

Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el figyelmesen.Hasznos tanácsokkal szolgál az írója.Köszönjük, hogy segített nekünk!
Üdv:Emike

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu