Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

  •  
  •  

    Az országos statisztikai adatok azt mutatják, hogy ma Magyarországon kb. 400 ezer nő szenved a klimax tüneteitől.

     

     

    Pár héttel ezelőtt kértem hölgy olvasóink figyelmét egy változókorral foglalkozó teszt kitöltésére.

     

    Arra azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy a kérdőívet több ezren töltik ki. (mai napig pontosan 5211 válasz érkezett be!)

     

    A válaszadók többsége azt írta a megjegyzés rovatban, hogy fél a gyógyszeres hormonkezeléstől illetve azok mellékhatásaitól, és mindennapjaikat megkeserítik a menopauza okozta tünetek és panaszok, ezért más megoldást szeretne találni.

     

    A klimax lefolyási ideje 4-5 év is lehet, és a tünetek még a 60-as életévekben is kínozhatják nőtársaimat.

     

    Nem csoda, hogy egyre több, változókorban lévő nő fordul a kiegészítő és az alternatív medicina gyógyhatású szereihez annak érdekében, hogy csökkentsék a menopauzával járó kellemetlen tüneteket.

     

    És lám, van, ami tényleg segít a hőhullámok és a többi változókori panasz leküzdésében!

     

    Hormon vagy gyógynövény?

    Az átlagéletkor folyamatos növekedésével ma már a nők életének csaknem egyharmada esik a változókor utáni időszakra. Természetes élettani folyamat, de pokollá teszi az érintettek mindennapjait.

     

     

    Számos klinikai vizsgálat eredménye szerint a nők többsége a hőhullámoktól szenved a legnagyobb mértékben.

     

    (A hőhullám meleg vagy forró érzet, amely a fejtetőn kezdődve halad a lábak felé; elsődlegesen a fejbőr, az arc és a nyak területe érintett, de gyakran az egész testet elönti a bőrpír és az izzadtság. Ezt követően a testhőmérséklet leesik, enyhe hidegrázást hagyva maga után.)

     

    A hőhullámot szívdobogásérzés kísérheti. Ez pár másodperctől akár egy óráig is eltarthat, és van, hogy óránként ismétlődik.

     

    "Orvosság" patikán kívülről?

    Nos, azoknak sem kell lemondaniuk a panaszok enyhüléséről, akik a természetben kívánják megtalálni a gyógyírt: kutatócsoportok hada vizsgálja a növényi eredetű, az ösztrogén hormonokhoz hasonló élettani hatással bíró vegyületek, a fitoösztrogének eredményességét a változókorban.

     

     

    Milyen előnyei vannak a fitoösztrogéneknek?

     

     

    Rendkívül jótékony hatásukra az a tény hívta fel az orvostudomány figyelmét, hogy a szójában gazdag ételeket fogyasztó keleti nőket sokkal kevésbé viseli meg a változókor.

     

    Lényeges előnyük a hormonpótló kezeléssel szemben, hogy míg ez utóbbi növeli a méhnyálkahártya daganatos elfajulásának esélyét, a szójafélék nem serkentik burjánzásra a sejteket, és segítenek a tumorok kialakulásának megelőzésében.

     

     

    A szérum triglicerid szintjét nem befolyásolják, vagy enyhén csökkentik, ezérvédenek a szív-érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

     

    A fitoösztrogének a szójában és a belőle készült termékekben, valamint a vörös lóherében, a gyümölcsökben - az almában, a körtében, a cseresznyében -, a zöldségekben - a répában, a hagymában, a fokhagymában, az édesköményben, a hüvelyesekben - a lencsében, a babban és a csicseriborsóban - illetve a teljes kiőrlésű liszttel készült termékekben találhatók meg.

     

    A  Femseen - fő összetevője a szója  egyedülálló ösztrogén hatása van, amely ténylegesen meggátolja az emlőrák kialakulását, mivel a szója az emlőrák terápiaként használt tamoxifen készítményhez hasonló módon hat.

     

    A fitoösztrogének védik az emlősejteket a ráktól (ahogyan a tamoxifen is), valamint megakadályozzák a csontritkulást és a csontok törékenységét csökkentik.

     

    Úgy tűnik, a XXI. század elején a nyugati medicina - bár receptorok és molekulák magyarázatára építve - fejet hajt a természet gyógyítói erői előtt: a klinikai vizsgálatok eredményei, amelyek a növények jótékony hatását vették górcső alá a változókorban lévő nők csoportján, nemcsak azt tükrözik, hogy ezek a hatások léteznek, hanem azt is, hogy biztonságosak.

     

    Így, kedves nőtársaim, az élet legnehezebb korszaka immár nem tűnhet félelmetesnek!

     

     

Címkék: femseen fitoösztrogén hormonpótlás hőhullám klimax megoldás menopauza természetes változókor

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu