Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

NINCS MENNYORSZÁG?

DEHOGYIS NINCS! CSAK LÉTEZÉSÉT TAGADJÁK , HOLLÉTÉT TITKOLJÁK !

Történetem helyszíne pontos , bár rejtélyes..

.Sokan a visszáját vélik fölfedezni , mert felszínes következtetésre jutnak,

nem érdemes hamar itélkezni fölötte!

    Isten szenlelke vezettei Lii-t de! Lelki megpróbáltatások sokasága , az élet próbatételei következtében lelke már  hon  van,  teste még földi küldetését végzi!

  Bár  a szenvedések próbáit kiállta lelki erejének teljében "kettős állampolgárságot " szerzett! Különös , ilyen még senkivel , de senkivel nem történt! 

  Bocsánat kivéve Jézus Krisztust, a Megváltót!

 

network.hu

 

 

  Az Élet azonban nem mese !

Lii -é azonban félig - meddig az ! Ott minden lehetséges, megtörténhet!  És ezt olyan jó elhinni, elképzelni , átélni!

Földi létéből eredően esett meg  vele a fönt leírt varázslatos , mondhatni csodás esemény!  Elég silány testet kapott, nem vonzó külsőt ajándékba Istentől, de tudta, hogy ez  csak átmenet!    Gyerekként belebetegedett ebbe, szinte belehalt kicsit minden nap!

Versek közé menekült , hogy mindent átélhessen , főleg  a szerelmet....mert köztudottan az az élet célja. Élethelyzete is tovább erősítette benne a káros önismeretet , de Isten keze tartotta benne a lelket! Jól és erősen!  A szabad akarat dogozott , s egyszercsak egy vágyakozó  ima után párja ölében hitette el magával , őt is lehet szeretni! Elhamarkodta talán?!

 

network.hu

 

   Hogyan? Elmesélem most neked.

Soha nem engedett közel senkit magához. , főleg nem a férfinem képviselőit!

Ha vágyott  is rá ....Szűzies voltát megtartva , a tisztaság szentségében bízott.

Gondolván ezért meg fogják őt becsülni,  illetve leendő párja értéknek tekinti majd...

          De a szerelem buktatói vártak rá , úgy ahogy az lenni szokott! Gyógyász férje lett. Nem várták ki a szükséges időt, de próbaházasság címén a szeretkezés , az együttlétek mámora házasságot kovácsolt közöttük. Gyermek fogant a nagy szerelemben.  Fiúnak örülhettek  az idős nagyszülők  mindkét felől. Polgári majd egyházi esküvő lett a következő lépés , a boldogság hajón kezdődött az evezés az élet tengerén.

        Másél évtized örömökkel, bánatokkal , gondokkal és gondtalansággal váltakozva telt.  Lii egy egészséges szép kislánynak is életet adott. Hivatása is a gyerekekhez kötötte; óvonóként  fürdött a kicsik szeretetében, viszont is: árasztotta ki magából a szeretet tüzét. Hitben és Isten iránti elkötelezettségében férje hűtlenségéről szóló híreknek sem adott hitelt.   Vakon , szerelmesen csak neki hitt és bizott az Úrnak tett szent ígérete hitelességében!  Megingadhatatlan lett...    Köztisztelet övezte a férjét is ,  őt is közvetlensége , emberközeliségük folytán. Barátai sem hittek  a mendemondákban.. Lii is általuk lett kitartóbb meggyőződésében. De a szerelmet , a szeretetet rosszul gyakorolta!! Az önképe  is rosszul , nagyon rosszul működött ..béklyóba kötötte és okává vált egy okozatnak!

      Az idős szülők sorra lettek ágyhoz kötöttek , a gyerek és az otthon ,  a házi feladatok meg a munkája  , hivatása sokágú felelős teendők  rengetegét zúdították rá.  A házas élet kárára természetesen helyt állt minden fronton, hiszen - az elfáradt test a pihenésre vágyott és nem szexre - bár sokszor a testi szerelem hiánya tette fáradékonnyá  vagy betegítette meg...

         Nehéz korszak ez minden család éltében!

Legtöbb férfi azt  a jogot vindikálja magának, hogy neki "teljes élet kell", elvárásai vannak , aki nem tesz eleget ennek az elvárásnak , bizony pórul jár!  A férj lép...félre!

     Egy munkatárs  nő helyettesítheti , kitöltheti a keletkezett hiátust!  Közeli munkatársa munkahely keresés címén közvetlen kapcsolatba került vele. Hamarosan két legyet ütött egy csapásra, mert alkamat kínált mindkettőjük szexéhségének kielégítésére is. A hölgy " papíron"együtt , de külön ágyban hált a férjétől.. Kövérsége miatt dehonesztáló megjegyzést tett  egyszer ! Nevetséges ok az eltávolodásra!Lehet ez csupán hazugság ,kitaláció volt!

     Lii párja meg azt hazudta nem élnek házas életet,  el van hanyagolva ,megy a dolog mindkét fél részéről .  Állt is a bál!   Munka után , kiruccanva , a munkahelyen,  ha úgy adódott.    Sőt  saját lakásán is fölkereste a hölgy a gyógyász urat,  hancurozott Lii saját ágyában! Otthongyalázás is belefért , gátlástalanul!  Büszkeséggel járt kelt , mint , aki nem is e világon él. Még jobban meghízott , ezzel együtt a pénztárcája is degeszre tömetett ! Látványos elidegenés övezte a pásztorórák , légyottok hősét és hősnőjét. Tanyasi volt a lelkem , apa nélkül nőtt "árva virág", azt mondják az apakomplexusa is késztette a jóval idősebb férfi ölébe...

 

network.hu

 

 

          Lii már tudatában volt mindennek! Sokat kérlelte párját , térítette a helyes útra!  Vagy el, vagy vissza!  Döntenie  nem sikerült.."Rab madár lett egy kalitkában.."

     További hazugság ,  veszekedés , vergődés . A családi légkör fullasztóvá vált és haláltáncot lejtő ördögök vicsorgásaival telt meg!

       Lii fogyott és fogyott 15 kg - mal lett kevesebb, alig 48 !  Ereje is lankadt!   Beteg lett, de  el tudott költözködni...saját otthonába a szolgálati lakásból ; egyedül hagyva a "csaló" , a házasságtörő apát . Bár aki ilyet tesz leginkább önmagát csalja meg, csapja be!

           Hála a sors jóindulatú fordulatának, nyugdíjas évek következtek , a körülmények Lii épülését lettek hivatottak szolgálni.

      Szabadulás és föltámadás!  Az Atya irgalma áldott keze és sugallatai!  Vagyis az  a sejtés , hogy férje tettének alapja pszichés túlhajszoltsága és titkolt neurózisa!

     A számítógép korszakában óriási még a bűnüldözésben is!   A férj Naplója került nézőpontba! Nem tudta eltüntetni végleg!   Mindenre fény derült egycsapásra!  Tények és adatok a szeretőtartásról , időpontok, jelzés értékű információk!   Abnormális ennek a feljegyzése, adminisztrálása ,  szokatlan és beteges! Mindent megmagyaráz!

     Lii nehezen, de a válás mellett dönt, de a gyógyulás lassú volt!  Szíve sem a régi , "összetörték", szívtelenül , megalázták ;  de a hite erős maradt és érzékelte  a Mindenható tekintetét és türelmét  magán : imában  azt kérte: -- "Uram ne az legyen , amit én akarok, hanem , amit Te!"

 

network.hu

 

 

   Miért hezitált  ?!

A szív parancsa  vagy a  "mások "  elvárása!?"

Elszámolás vagy leszámolás?

Alázattal megalázottan!?      Jézus is ezt tette!  Követni kell a Megváltót !

Kinevetnek, nagy butaságnak tekintik . Más már rég kidobta volna cuccaival együtt!

       Liinek , mint ez általában szokásos mást mondott az esze és a szíve is!

De mit is mond a Biblia : van megbocsájtás....ez parancs!? Nem hétszer , hetvenhétszer is...!! Lehet -e ezt a gyakorlatban ....

           Kosztolányi felesége is bölcsen visszafogadta férjét , nem is bánta meg! Az író halálos beteg lett és meg is halt!    Radnóti Fannija is példának hozható és még sokan mások!

    Az  idő mindent megold szánj rá elgendőt !Bízzuk ezt a jó Istenre , mint eddig is , csak intenzívebben!  Soha nem késő bejelentkezni hozzá vizitre, Ő állandóan a segítés állapotában van! Ennek tudatában erőt kapott a megbocsájtásra hősnőnk is! A döntés pillanata maga volt az égi boldogság! Lelke   odaát  a szentek között , befogadtatott

míg teste megkapja tékozló férjétől a neki járó földi örömöket...

 


network.hu

network.hu

 

 

            

Meglásd...
Kéz a kézben, napsütésben
fejed tenyerembe téved.
Karjaid vállaimra omolva,
csókot lehelsz homlokomra.

Összeért mozdulatunk,

porba hulló szép tavaszunk.
Szemünk sugarában az ősz
színei igézve idézik nyaraink tüzét.

Meglásd, örömét a múló napoknak

semmi nem tüntetheti, nem törölheti el!
Lassuló szívünk ütemét gondok garmadája
sem tompíthatja, nem némíthatja el!

Meglásd, ritka kincsét az élet

utunkba sodorja még!
Dallama más oktávját, pacsirtánk
jövőnk ablakán fütyörészi még!
  Mysty Kata

           

http://www.youtube.com/watch?v=o3V5hfv2g1U

 

Akárhogy bánom is ma ezt, azt,
megváltoztatni nem lehet.

És ez a megváltozhatatlan,
amit most már vállalni kell,
azzal vezekeltet a rosszért,
hogy sohase felejtem el;

de vigasztal is, jóra oktat:
szeretni, ami emberi -
piszkosságaimból tanultam
másoknak megbocsátani.
Szabó Lőrinc

               A vers a lélek zenéje :
              Hallgasd nem fárad el,
              a lélek halhatatlan ,

                mint  a Krisztus általi életed...

Címkék: hűség hűtlenség megbocsájtás szerelem szeretet

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu