Kis türelmet...
Hozzávalók (1 "tortához")
A tésztához:
g finomliszt búzacsirával
g élesztő
evőkanál porcukor
mokkáskanál só
evőkanál olvasztott vaj
ml langyos tej
A töltelékhez: g házi lekvár
A kenéshez:
db tojás sárgája
Elkészítés
1. Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Dagasztás után még tovább hagyjuk kelni 40 percig.
2. Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belőle, 19 darabot.
3. Mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt.
4. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába sütőpapirt teszünk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktasereget.
5. Betesszük a hideg sütőbe, hagyjuk kelni még 15 percig, majd a sütőt 190 fokra tenni és sütni 30 percig. /20 perc után papirt tenni a tetejére ne hogy megpiruljon nagyon./ Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 15 éve
Látta 256 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!