Kis türelmet...
Intelligens krémes /Fordított krémes/
Hozzávalók
• 30 dkg kristálycukor +
• 15 dkg margarin +
• 8 db tojás +
• 9 ek. finomliszt +
• 3 csomag vaníliás cukor +
• 1 liter tej +
Elkészítés A cukrot a margarinnal habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, kanalanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Lassan a tejet is hozzákeverem, végül a tojások felvert habját.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm /az enyém 32x19 cm-és a magassága 6 cm//, és hideg sütőbe teszem, először 10 percig 210 fokon, majd 90 percig 120 fokon sütöm.
VILLANYSÜTŐBEN alulról a 2. sínre teszem a rácsot.
GÁZSÜTŐBEN: Hideg sütőbe tesszük, begyújtjuk a sütőt és 10 percig maximális hőfokon, ezután viszont a legkisebb fokozaton még 90 percig sütjük.
Ha a fenti méretű tepsibe teszed, ne ijedj meg, mert teljesen tele lesz, óvatosan tedd be a sütőbe. Nem fog kifolyni, ha a hőfokokat betartod. A végén a süti magassága 4,5-5 cm lesz.
Ne ijedjetek meg, ha híg valamit öntötök a tepsibe, mert szépen megsül majd, olyan lesz mint az igazi krémes és isteni finom!
A kisült tésztát ha kihűlt, tedd be hűtőbe. Ha teljesen kihűlt, csak akkor lehet szeletelni!
A végére kapunk egy három rétegre szétvált sütit, az alja ruganyos, tésztaszerű lesz, középen pudingkrémhez hasonló fincsi vaníliás krém, a tetején ha hiszitek, ha nem, piskótaszerű rész!
Fantasztikus, igen finom süti! Jó étvágyat, bátran álljatok neki a sütésének!!!!
TIPP: Tartsd be a sütési fokot és az időt és sikerülni fog.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 15 éve
Látta 806 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!