Kis türelmet...
Hozzávalók:
1,25 kg savanykás alma
kevés citromlé
A krémhez:
½ l tej,1 csomag vaniliás pudingpor, 2 tojás, 3 csom. vaniliás cukor
A kevert tésztához:
20 dkg Ráma, 20 dkg cukor,1 csipet só, 1 csomag vaniliás cukor, citromhéj 2 kávéskanál,1 teáskanál fahéj, 4 tojás, 10 dkg mogyoró /én dióval csináltam/, 20 dkg liszt,2 teáskanál sütőpor.
A dekorációhoz: porcukor és durvára vágott pisztácia.
Elkészítése:
1./ Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedekbe vágjuk és legyező alakba bevagdossuk. Citromlével locsoljuk meg, így nem lesz barna.
2./ A krémhez 5 ek. Tejjel elkeverjük a pudingport. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját hozzáadjuk. A maradék tejet a vaniliás cukorral felforraljuk, és a bekevert pudingport beleönjük
3./Közben a tojásfehérjét felverjük, majd a kissé lehűtött krémbe forgatjuk
.
4./ A tésztához minden hozzávalót egy keverőtálba teszünk, dagasztógéppel kb. 4 percig összedolgozzuk.
5./Egy tepsit kivajazunk, a tésztát ráterítjük. A krémet rásimítjuk, az előkészített almákat elrendezzük rajta. /Egymásmellé helyezve kissé nyomkodd bele a krémbe./
Előmelegített sütőben 175 fokon 5o percig sütjük kb
.
6./ a süteményt kihűtjük, majd porcukorral és pisztáciával megszórjuk. Én az utóbbit nem szórtam rá. Így is nagyon finom volt!
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 15 éve
Látta 262 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!