Kis türelmet...
Hozzávalók:
Piskótához: 5 db tojás, 5 ek cukor, 5 ek rétesliszt, 1 cs sütőpor, barack lekvár
Krémhez: ½ l HULALA tejszín, 1 cs Dr Oetker ZSELATIN FIX IN STANT /20 g/ /leírás szerint kell használni/2 ek konyak, v. 2 ek színezék, 16 dkg porcukor.
Elkészítés:
A piskótához valókból sütünk egy piskótát, ha kivettük, konyharuhába /vizes/ felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt lekvárral megkenjük, újból feltekerjük és 1-vagy 1,5 cm-es szeletekre vágjuk fel.
Egy félgömb alakú tálat kibélelünk vele /én egy nagyobb jénait béleltem ki/. Egy sort beraktam szorosan, majd a maradék piskóta tekercseket félbe vágtam és még egy sort csináltam, azt is szorosan tettem egymás mellé.
Felvertem a habot , és amikor már majdnem jó beleszórtam a Zselatin Fix Instant port és tovább vertem. Ha már jó kemény beleszórni a porcukrot /16 dkg/, 2 ek konyakot vagy 2 ek szinezéket és nagyon apró kockára vágott gyümölcsöt. Ezt már habverővel vagy fakanállal. Én 1 marék meggy befőttet és 1 kisebb doboz ananászkockát tettem bele, /Levét le kell önteni/ de lehet tenni bele barackbefőttet is /dobozos/ vagy akármilyen más gyümölcsöt amit szépen lehet kockákra vágni. Elkevertem és beleöntöttem a piskótával kirakott tálba, szépen eligazítottam és kicsit lenyomkodtam rátettem a jénai tál tetejét és betettem a hűtőbe, 1 éjszakára.
Másnap kiborítottam egy tálcára.
Nagyon mutatós és finom süti!
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 15 éve
Látta 172 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!