Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Krémes

Krémes- ahogy én készítem
Hozzávalók
1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta (50 dkg)
vagy a tészta készítése:
12 dkg lisztet 2 dkg vajjal, késhegynyi sóval, 1 kávéskanál ecettel és szükség szerinti vízzel rétestésztává kidolgozunk, aztán kinyújtva 10 dkg hideg vajat. vagy rámát csomagolunk bele. Ismételt nyújtás, hajtogatás / alulról felfelé középig, majd felülről lefelé a tetejére, majd balról jobbra középig és végül jobbról balra a tetejére/ és összehajtás után 10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk és hajtjuk, közben mindig 10 percre hideg helyre téve. Legvégül 2 felé vágjuk és 2 lapot nyújtunk belőle kb 2mm vastagságúra és közepes nagyságú tepsi hátoldalának méretére úgy, hogy az teljesen befedje, majd késheggyel megszurkálva forró sütőben szép sárgára sütjük.
210 fokon 8-10 perc kb
Krémhez: 3 cs vaniliás pudingpor, 1 cs. tejszínízű pudingpor/ főzős/,10 dkg kristálycukor, 7 tojásfehérje + 10 dkg porcukor 1,2 l víz
Elkészítése, ha mélyhűtött tésztából csináljuk:
A tésztát felengedjük, elfelezzük, majd 2 egyforma, 2-3 mm vastag lapot nyújtunk belőle.
Vízzel permetezett sütőlapra tesszük, és villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel. 20 percig hideg helyen pihentetjük, majd forró sütőben (210), egyenként, 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük .Az egyik kisült lapot kockákra vágjuk, ez lesz a krémes teteje. A másikat egy tálcára v. nyitható tepsi aljára tesszük. Ha tálcára tesszük, csinálhatunk peremet minden oldalra kemény kartonpapírból.
Saját készítésű tésztából a fent leírtak szerint.
A krémhez a pudingokat 2 dl vízzel és 10 dkg kristálycukorral elkeverjük és kicsit állni hagyjuk. 1 l vizet nagyobb lábosba teszünk, /azért kell kb 3-4 literes lábas, mert főzés után sok lesz a krém/ és ha forr beleöntjük a kikevert pudingot, sűrűsödési főzzük Levesszük a tűzről és óvatosan belekeverjük a cukorral felvert tojásfehérjét. Visszatesszük és kb. óvatosan habverővel keverve 1-percig tovább főzzük. Forrón a kisütött tészta alsó lapjára öntjük, szépen elegyengetjük és a tetejére tesszük a kockára vágott felsőlapokat. Tetejét porcukorral szórjuk meg.
Lehet a krém tetejére még habot készíteni úgy, hogy 2 dl Hullala tejszínt és 1 kis csomag habfixálót kemény habbá verek és a krém tetejére simítom, és erre teszem a kivágott lapokat.
Ha a kivágott lapok tetejét 5 dkg étcsoki és 2 dkg ráma vízgőz feletti felolvasztása után ecsettel bekenjük, akkor csokis tetejű lesz a krémesünk.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 192 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Szűcs Julianna Katalin üzente 12 éve

Kedves Ilike! Üdvözöllek! Ráczné Kati vagyok . Szeretettel üdvözlök minden tagot,és kellemes Húsvéti ünnepet kívánok mindenkinek. Katalin.

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szépek a sütik de receptet kérnék! A szülinapi torta receptje érdekelne

apró katalin üzente 15 éve

Ilona nagyon tetszik az oldalad és az epres turó torta szeretném a receptjét megkapni ha lehetséges. Köszönöm szépen katamama:)

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szia! Köszönöm szépen a receptet majd ki fogom próbálni,biztos nagyon finom. Puszi Irén.

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu