Kis türelmet...
Ünnepi ebéd....
Krokett: hozzávalók: 6 személyre: 1 kg krumpli, 16 dkg liszt, 2 tojás, só, bors zsemlemorzsa, vaj.
Elkészítés. a krumplit héjában megfőzzük, majd lehúzzuk a héját és krumplinyomon átnyomjuk. Hozzáadjuk a lisztet, 1 kiskanál sót, a jól felvert tojásokat. Lazán összeállítjuk / nem gyúrjuk/. Lisztes deszkán, lisztes kézzel a kinyújtott tésztát csíkokra daraboljuk, rudacskákat hengerezünk. Zsemlemorzsába forgatjuk, meleg olajban sütjük / keverve/. Szűrőkanállal papírra szedjük.
Gombamártás: hozzávalók: 30 dkg gomba, 8 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2 vöröshagyma, 1-2 dl vörösbor, gombapor, petrezselyem levél, leveslé, t. bors, só, 1-2 kanál tejföl.
Elkészítés: a felszeletelt gombát az aprított hagymával vajon megpirítjuk, megsózzuk, fűszerezzük. A rántást húslével felengedjük, majd a gombához adva felforraljuk. A bort is hozzáadjuk. Még erdei gombából készült levesport adtam hozzá. A tűzről levesszük és a tejfellel gazdagítjuk. Hideg vízben feloldott keményítővel sűríthetjük.
Az én rántott húsom:
nem vékony de puha. Nem nagyon klopfoljuk, inkább lazán kicsit ütögetjük. Fele olaj, fele zsírban sütöm. Később vajat adok hozzá. A panírban olyanokat rakok mint aprított tökmag, dió, mogyoró, szezámmag. A felesleges lisztet és tojást lepergetem.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 5 éve
Látta 224 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!