Kis türelmet...
Hozzávalók: Csülök, fej, láb, farok, bőr.
Fűszerek: fokhagyma, vöröshagyma, bors, fűszerpaprika, só.
Először a húsféléket rakjuk fel hideg vízben főzni. Ha a habját leszedtük, mehet bele a fűszer. Lassú tűzön gyöngyözve akár 5 órán át főzzük, amíg a csontról leválik a hús. / 90-95 °C /. Ha kész, várhatunk míg tisztul, lemerjük a levet , edényekbe rakjuk. A húsféléket is elosszuk. Hideg helyre tesszük.
A kocsonya a téli menük egyik legegészségesebb étele, mivel fehérjékben, aminosavakban igen gazdag. A kocsonyában könnyen felszívódó fontos tápanyagok vannak, mint például az aminosavak amik a porcokban, kötőszövetekben, bőrben és csontokban lelhetők kollagén rostok formájában. Azok a személyek, akik csak színtiszta húst fogyasztanak, porcokat, inakat, kocsonyát pedig nem, megfosztják szervezetüket azoktól az értékes aminosavaktól, amelyek a porcok és kötőszövetek fontos építőanyagai.Ahhoz hogy a kocsonyából az aminosavak igazán hasznosulni tudjanak, fontos a C Vitamin, ezért a kocsonya tetejét jó meglocsolni citromlével, vagy együnk mellé petrezselyem levelet, ha pedig zselatint szedünk, akkor mindenképpen szedjünk mellé C Vitamint is. A C Vitamin segíti a kollagén felszívódását és serkenti a termelődését. A régi világban mikor nem lehetett még citromot kapni a régi öregek jó meleg krumplit ettek a kocsonya mellé. /Legalábbis nálunk/ Ez is C vitamin forrás!
A legújabbak szerint fagyasztani is lehet!
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 5 éve
Látta 168 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!