Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A Thai-öböl szele lágy . simogató, meleg. Akár nagyobb erejű,, akárcsak fuvallat. Nem csap arcul, nem vad. Sokszor az esővel érkezik, s akkor táncra perdül. Ilyenkor kiszámíthatatlan. De a tánca nem hosszú. Uralkodásra alkalmatlan. Borzolja a vizet, de nincs hatalma felette. Királyi koronába reménykedik. de mindig lehull a korona a fejéről. Estére már reményvesztett. Másnap újra próbálkozik, ennél tovább azonban nem jut. A Thai-öböl és az Andamán-tenger közelsége nem a hullámokról közismert. A szigetek sem engedik, hogy erőt fejtsen ki, megállítják, ha rohanni szeretne. A tájék nem a szél paradicsoma. Másutt tombol, másutt fékevesztett.
Az esős évszakban megpróbál az esőbe kapaszkodni és vele szárnyalni. Egyik pillanatra a másikra beborul, a látótávolság ilyenkor csak néhány méter, s ez az ő Abgangja. Hiszi, hogy az eső felveszi a hátára. Felveszi, de csak ideig -óráig. Utána azonban magára hagyja. S amikor az eső távozik és a nap az egyik pillanatról a másikra kisüt, a szelet naprendszer központi csillaga kineveti. Aiolosz barlangjában sínylődik, amig újra ki nem szökik.
Az élmény rendkívüli
A naplemente mindig ugyanaz, és mégsem. Attól függ, hogy hol éljük át a természeti csodát Más Stockholmban és más Los Angelesben, más Nairobiban és más Olümpiában.
És más a Thai- öböl és az Andamán- tenger találkozásánál. Az az érzésünk, hogy a tenger sok-sok sziklakúpja őrt áll a király búcsúzásakor. És ahhoz, hogy az ember méltósággal búcsúzzon, nincs szükség társaságra.
F: M. Hírlap 2018 11.17. Kő András.

 

network.hu

network.hu

 

 

Címkék: kőandrás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu