Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Nem csak kislányoknak: hulahopp-karika

Ezzel az olcsó eszközzel egyszerűen és könnyedén végezhetünk olyan gyakorlatokat, amelyek megmozgatják és formálják a derekat és a hasat, közben pedig roppant jó móka kislányoknak és felnőtt nőknek is.

A hulahopp-karikát általában nem sporteszközként tartják számon, pedig csak az tudja, milyen komoly egyensúlyérzéket és izomzatot kíván ez az egyszerűnek tűnő játékszer, aki már megpróbálta legalább 20 percig a dereka körül forgatni. A karika pörgetése erősen igénybe veszi a hasizmokat, így ezt a sokaknak problémás tájékot azok is formálni tudják, akik egyébként utálják a felüléseket: rendszeres és kitartó használat során a hasi részről szinte leolvadnak az úszógumik. Ha naponta fél órát hulahoppozunk – akár a tévé előtt, miközben kedvenc sorozatunkat nézzük – a derekunkon már egy hét után látszani kezdenek a karcsúsodás jelei. A hulahopp-karikázáshoz sajnos nem elég egy zsebkendőnyi terület, de ha a lakásban nem is, az udvaron vagy egy parkban biztosan találhatunk hozzá megfelelő helyet. A hulahopp-karika múltja több mint 3000 éves: régebben fából, vesszőből készül, napjainkban leginkább műanyagból. A nagyon könnyű karikákat sokkal nehezebb pörgetni, mint a masszívabb darabokat, viszont kevésbé hatékonyak, így aztán a megfelelő súlyelosztás miatt reneszánszát élik a fa hulahopp-karikák.

Szinte lehetetlen pontos leírást adni a hulahoppozáshoz, mert bele kell jönni, mint a biciklizésbe – a hasonlóság arra is áll, hogy a tekeréshez hasonlóan a karikapörgetést sem lehet elfelejteni. A kezdők leggyakrabban ott hibázzák el, hogy túl nagy mozdulatokkal próbálják derekukon mozgásban tartani a karikát. Kezdetben vállszélességű terpesz a megfelelő alapállás, de ha az biztonsággal és „végtelen” ideig megy, akkor lehet sétálni, sőt táncolni is hulahoppozás közben. Könnyűnek és egyszerűnek tűnik a karika pörgetése – főleg akkor, ha az artistákat nézzük, akik akár 20 karikát is pörgetnek egyszerre a testükön –, de a valóban elegáns karikázáshoz nagyon sok gyakorlás, kitartás kell. Ha gyerekkorunkban egyszer már elkaptuk a mozdulatot, most sem lesz nehéz ismét felidézni, de az se búsuljon, akinek eddig kimaradt az életéből: még felnőttként sem késő elmélyülni a karikapörgetés tudományában.

Címkék: torna fogyózóknak

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Boros Katalin üzente 16 éve

Sziasztok lányok! Ismeritek a közmondást! " Gyakorlat teszi a  mestert!" :))

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Sokszor megpróbáltam már, de egy percig sem tudtam forgatni.

Válasz

Sallai Erzsébet üzente 16 éve

A lányomnak van és sokszor megpróbáltam, de valahogy béna vagyok hozzá, nekem nem megy, ő pedig röhög:)

Válasz

Boros Katalin üzente 16 éve

Szia csillag! Nem kell mindig tekintettel lenni másokra! Tedd azt ami jólesik! Ha nevetnek a szomszédok, mondd nekik,h csinálják utánad!:)Előzmény: csillag, 2007-10-16 18:41Azt mondod, hogy ha a lakásban nem is, az udvaron van hely hozzá. Képzeld, mekkort röhögnének a szomszédok, ha meglátnának a panel előtt pörgetni!

Válasz

Babrányi Istvánné Éva üzente 16 éve

Köszi, megprobálom a kislányomnak is.A mai napon már kutyát is futtattunk, bár vidéki házban lakunk. Nem tudom miért, de nem akar mozogni ha itthon van , bár az oviban megegész végig szaladgál. A kilok meg csak jönnek.

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Azt mondod, hogy ha a lakásban nem is, az udvaron van hely hozzá. Képzeld, mekkort röhögnének a szomszédok, ha meglátnának a panel előtt pörgetni!

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Be kell valjam hősiesen, hogy ez valahogy kimaradt az életemből. Én egy karikával és egy percig sem tudom forgatni:-(((

Válasz

Tóth Zoltánné Erika üzente 16 éve

Szia Kata!Megint köszönöm a jó ötletet.Rég,még gyerekkoromban sokat játszottam vele,még versenyeztünk is ki tudja tovább a derekán pörgetni.Az ötlet nem rossz.sőt..... 

Válasz

Boros Katalin üzente 16 éve

 Szia Magóca! Nagyon szép és aranyos a versike!:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu