Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A United jelenlegi színei (piros-fehér-fekete) az 1958-as februári tragédiát idézik. Az eredeti piros-fehér zászlókra ugyanis fekete gyásszalagokat varrtak, majd később a három szín együttesen lett a United hivatalos trikolorja.



A United angol klub, ám a második világháború utáni története legkiválóbb menedzserei skótok voltak, Sir Matt Busby (1945-69, 1970-71), Tommy Docherty (1972-77), valamint a jelenleg is hivatalban lévő Sir Alex Ferguson (1986-) személyében. Scott Duncan (1932-37) "urolkodása" óta - Ron Atkinson kivételével -csak katolikusok dirigáltak a Manchester United kispadján.



Tommy Docherty 1972 és 1977 nyara között dirigálta menedzserként a Vörös Ördögöket. Az Old Traffordon írt karrierje különös ok miatt szakadt végbe: az elnökség kirúgta, miután kiderült, hogy Agnes nevű feleségét elhagyva szerelembe esett a csapat gyúrójának, Laurie Brownak a feleségével. Pedig Docherty munkáját nem érte kritika, májusban még az FA-kupát is nyert a gárda - az abban az esztendőben például BEK győztes "szuper Liverpool" legyőzéséve.



Alex Ferguson 1988 tavaszán egy rádióinterjúban bejelentette, hogy már aznap nagy munkálatok kezdődnek az Old Trafford gyepén. Az addigi pázsitot kicserélik, s azután szőnyegen futballoznak majd. Egy elmes hallgató még rá is kérdezett: "Milyen színű lesz a szőnyeg?". Fergie szemrebbenés nélkül válaszolt: "Vörös!". Sokaknak csak jóval később esett le a tantusz: a naptár április elsejét mutatta...



1993. január 29. nagyon fontos napja volt a klub újkori történetének. Azon a napon kapott profiszerződést David Beckham, Gary Neville, Nicky Butt és Paul Scholes is.



Juan Sebastian Verón édesapja fosztotta meg 1986-ban a Manchester Unitedet a Világkupa elnyerésétől. Juan Verón, az Estudiantes csatára fejelte az Old Traffordon a mindent eldöntő találatot.



A Manchester United az elmúlt 4 évben háromszor is átírta az angol átigazolási csúcslistát, Ruud van Nistelrooy, Juan Sebastian Verón, és Rio Ferdinand megvételével. A három játékosért összesen 67 millió fontot, azaz 26 milliárd 800 millió forintot fizetett ki.

http://www.gportal.hu/portal/for-reddevils-fans/

Címkék: Manchester united foci sport

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu