Kis türelmet...
Kivételesen finom, karakteres ízvilágú termék. A gyártás folyamán megőrizte a feketeáfonya felejthetetlen, jellegzetes ízét, zamatát. Enyhén savanykás ízvilága miatt minden körülmények között kellemes felfrissülést biztosít.
Alapadatok:
Nettó tömeg: 600 g
Gyümölcstartalom: 60 %
Összetevők: Bio feketeáfonya, bio nádcukor, almasav
Cukorfok: 50 %
Feketeáfonya élettani hatás:
Szakirodalmi adatok alapján az áfonya az egyik legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsünk. Kiemelkedő magas kálium tartalma, van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Ezen kívül tartalmaz különféle gyümölcs savakat (pl.: almasav, citromsav), cukrot, pektint, flavonoid- és iridoid vegyületeket termése pedig antociánokat (mirtillin), C-, B1 vitamint valamint az A-vitamin provitaminját, niacint. Ezen összetevőinek köszönheti az áfonya az összehúzó (adstringens), az antibakteriális, az antioxidáns és a vizelethajtó hatást. Vérkeringési zavarokban, így az artériák és a vénákkal kapcsolatos rendellenességekben, a mikroszkópikus vérzékenység esetén, visszértágulatoknál a benne lévő mirtillin javítja a vénák és az artériák falának rugalmasságát, csökkenti a hajszálerek törékenységét.
Az áfonya jó vértisztító, ezért gyógyítólag hat az ekcéma, kiütés, pikkelysömör és más bőrbetegségekre. A látószervünk különféle betegségeinél (pl.: szürkületi vakság, szürke hályog, zöldhályog, cukorbetegségből eredő látás zavarok) is eredményesen használható. Ajánlható gyakori húgyúti fertőzésben szenvedőknek, vesekőképződésre hajlamosaknak, vagy akinek vesehomokja van, valamint vizeletpangás, magas vérnyomás, bélhurut, hasmenés esetén.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Bio Kovászos Uborka
Szilvalekvár hagyományos eljárással
Feketeáfonya lekvár
Bio vörösáfonya lekvár