Kis türelmet...
Hagyományos, bio termelésre való átállási stádiumban lévő szilvalekvárunk 1 napos főzés során éri el eredeti ízét, állagát. Süteményekbe, szilvalekváros derelyébe kiváló. Számos pikáns húsos és egyéb ételben az aszalt szilva is jól helyettesíthető vele.
Alapadatok:
Nettó tömeg: 360 g
Gyümölcstartalom: 100g szilva/100g
Összetevők: Szilva (bio termelésre való átállás stádiumában)
Cukorfok: 44 %
A szilva élettani hatása:
A szilva vitaminjai közül az A-, az A-provitamin, a béta-karotin, a B1- és B2-, illetve csaknem valamennyi B-vitaminféleség, továbbá a C-vitamin érdemelnek említést.
A fontos ásványi anyagai a kálium, kalcium, foszfor és magnézium, nyomeleme a cink.
A növényi antioxidánsok közül antocián színanyagokat és flavonoidokat; rutint és quercetint tartalmaz jelentősebb mennyiségben.
Mindezen anyagoknak köszönhetően javítja az immunrendszeri ellenálló-képességet, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.
Élettani hatásait tekintve igen fontos rosttartalma - héjában például rengeteg cellulóz van - , ami jól megmozgatja a beleket, így ajánlható székrekedés ellen. Különösen az aszalt szilvának és a hagyományos eljárással készült szilvalekvárnak nagy a fajlagos rost- és gyümölcscukor-tartalma. Nem csak a bélből segít üríteni a salakanyagokat; vizelethajtó hatása is ismert.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Bio Kovászos Uborka
Feketeáfonya lekvár
Bio vörösáfonya lekvár
Bio tőzegáfonya lekvár