Kis türelmet...
Vörös áfonya lekvárunkra nem csak az egyedi, semmivel össze nem téveszthető ízvilág, hanem az egészségünkre gyakorolt jótékony hatás is jellemző. Erdélyi családok a mai napig legendákat zengnek gyógyító erejéről, ugyanakkor élvezeti értéke is kiváló.
Alapadatok:
Nettó tömeg: 260 g
Gyümölcstartalom: 50g vörösáfonya/100g
Összetevők: Bio vörösáfonya, nádcukor, víz, gyümölcspektin, almasav
Cukorfok: 40 %
A vörösáfonya élettani hatása:
A vörös áfonya olyan anyagot tartalmaz, amely képes meggátolni az E. coli baktérium megtelepedését a hólyag falán, illetve a húgycsövön. Ezenkívül gazdag forrása antioxidáns hatású bioaktív anyagoknak, amelyek hatástalanítják a szabad gyököket, így hozzájárulnak a szervezetben a fertőzések és a gyulladásos folyamatok korlátozásához. Azzal, hogy megvédik a szervezetet a bejutó káros molekuláktól, növelik ellenálló képességét.
Az antioxidánsokról még azt is tudjuk, hogy óvják testünket az öregedéstől, s emellett hozzájárulnak bizonyos krónikus betegségek megelőzéséhez, például ilyen az érelmeszesedés, a koleszterinlerakódás, a szívinfarktus, különféle bőrproblémák kialakulása, a daganatok keletkezése és a memóriazavar.
A vörös áfonya kiváló ásványianyag- (Ca, Mg, K), valamint A-, B-, C-vitamin-forrás is.
A vörös áfonya tehát népgyógyászati tapasztalatok és újabb kutatási eredmények alapján előnyösen alkalmazható húgyúti megbetegedések, fertőzések megelőzésére és kezelésére, az immunrendszer erősítésére, de jelentős a sejtregeneráló és az antioxidáns hatása is.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Bio Kovászos Uborka
Szilvalekvár hagyományos eljárással
Feketeáfonya lekvár
Bio tőzegáfonya lekvár