Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A minap azon gondolkodtam, van e ereje a leírt, kimondott szónak.

Mi az a plusz, amitől egy írás jónak mondható? Gondolatok, érzések, hangulatok rögzitése a nyelv írásjeleivel. A különös benne, hogy a rögzités után, önálló életre kell.

Többé már nem függ az írójától. Évek, akár évszázadok múltával is képes ugyanazon

gondolatok, érzések, hangulatok közvetítésére, átadására. Fontos része az életnek, vagy pedig hiábavalóság? Nézzük hát a legnépszerűbb művet a Bibliát. Kétségtelen, hogy szükséges, nagyon sokan találnak benne kapaszkodót, vigasztalást. Útmutatást tartalmaz, hogyan kellene élnünk. Mégsem tesszük. Hamis álmokat kergetünk, esztelenül rohanunk a vesztünkbe. Talán meg kellene állni egy pillanatra, szétnézni, nem egy szakadék felé rohanunk-e lélekszakadva. Kíváncsi vagyok a véleményetekre,

szerintetek van e ereje a szónak?

 

Címkék: szÓ ereje

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon örülünk neked!

Válasz

MERCZ GYULA üzente 11 éve

Kedves Éva!
Lehet, hogy félreértettél? Na nem magyarázkodni akarok, annak nem volna értelme. Az is lehet, hogy igazad van. Bonyolult ez a világ, néha meg pofonegyszerű. A problémák az emberi felelőtlenség következményei, világméretűek. Kezelésük is csak globálisan lehetséges. Vissza kellene menni a kályhához, csak mindenki félti az egzisztenciáját. Lehet, néha súrolom a lecet, hogy más megvilágításból mutassak rá egy pontra. (Például PLASTIC c. videóm.) Nem az a lényeg, hogy mi lesz velünk ha már nem leszünk, hanem hogy emberként éljünk, amíg tehetjük. Várhatjuk a sült galambot.
Jut eszembe, van egy ÉVA c. versem, ha nem találod, elküldöm a linkjét.

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Kedves Gyuszi!

A probléma gyökere azoknál van, akik félre értelmezik amit mond a szó!
Az adó kifejezés pl: nem azt jelenti hogy vezess be újabb adókat, hisz az megnyomorítja az Embereket, hanem azt hogy a daru olyan ősi mint maga Isten. Ahol nincs "adó", ott nincs légmozgás. Se szél, se, eső, se napsütés. Amiben nincs mozgás, az szemünknek és érzékszerveinknek is halott! De olvashattad sok helyen hogy nem azonosulok semmivel ami hatalmi érdekből íródik.Az Emberek Világvégét várnak, vagy megoldásokat? Ki ezt, ki azt. Attól függ, milyen körülmények között él, és mennyire van elkeseredve. Az Emberek maguk hozzák törvényeiket. Ehhez Isten csak a varázs vesszőt adta. Az Ember pedig szabad akaratot kapott hogy kedvére használja. Miért azt kérik számon az Istenen amiben vétlen? Döbbenet, hogy még mindig nem érti senki hogy az Élővilág Istenének nincs köze az Emberek maguk által létrehozott Világi Világához. Nem tudom érted -e, vagy Te is egy vagy azokból akik bűnbakért kiáltanak? Szerinted ha az Ember megöli az Istent azzal hogy magát kiáltja ki Istennek az ateizmusával akkor mi lesz a lelkével? Nos akkor annak sem lesz már hová távoznia.Mindenki azt éli amit teremt. Csak egy gond van vele. Isten nem mondhat le az Emberről.Nem ölheti meg a Teret és az Időt. Amit mi látunk a Világból, az töredéke csak a létezésnek. Az Emberek maguk döntik el hogy milyen szellemiségben akarnak élni.Képzeld el azt a káoszt, ha mindenki a másikban a rosszat keresné, és nem a jót!
A soraidat már olvastam valahol. Nem attól lesz színes a világ hogy a globalizációval behatolunk egymás területeire. A globalizáció a megélhetés minőségi romlásának következménye. Ott nem a kultúra gyakorlatáról szól semmi! A globalizáció a kultúrákat megfakítja, aztán eltörli. A "nihilitás ütemterve" kész! Ehhez én nem adom
hozzá egyetlen soromat sem.Inkább örökre néma legyek. Ha nincs szó, akkor tényleg csak a káosz marad.Érted-e? Isten nem ellensége a saját társának, csak az Emberek fiai vakok, és süketek.Egyszer majd amikor sok sok év múlva beteljesedik amit írtam, akkor mindenki látni fog. Az már nem fog emlékeztetni sem a lélek szabadságára. Az lesz a választott Földi minőség . Aztán már lehet kiabálni hogy Jézus Jöjj! Ő már messze lesz!

Válasz

MERCZ GYULA üzente 11 éve

Köszi a gondolataidat. Fejlődésről szó sem lehet. A probléma gyökere ugyanis a (meggondolatlan, felelőtlen) fejlődésben van. A fejlődésnek ára van. Nagyon nagy. És hát, nem azok fizetik akik a palackból megidézték a szellemet. Azért, azt én is remélem, hogy ennél lehet szebb világ is! Van e kiút? Kell hogy legyen. Aki káoszt tud csinálni, az rendet is tud tenni benne. A globalizáció valószínűleg elkerülhetetlen, de nem a jelenlegi elképzelések szerint. Attól színes és változatos a világ, mert nem vagyunk egyformák. Szerencsére. Örültem a véleményednek, köszönöm! :)

Válasz

Csizmadia Éva üzente 11 éve

Minden gondolat egy irányba érik. Mint a gyümölcs. Az Összes író , és költő egyetlen igazságot fogalmaz meg,évszázadok óta, bár milyen témában is fog tollat. A létezés ősiségére utalnak a szavakba zárt írásjelek, betűk. Amikor Isten az Embert tanítja akkor megmutatja neki, hogy mit tartalmaznak ezek az írásjelek. Ez pedig arra tanít hogy az Emberek Ele Maga volt Isten Ember testben.Amikor Isten megalkotta az első Ember párt nem csak a saját képmására teremtette, de esélyt teremtett magának arra hogy "Emberként" tapasztaljon, mégpedig úgy hogy lélek közössége van Emberekkel. Ennek a legtisztább megnyilvánulási formája, mikor egy író tisztában van vele hogy miről, és miért ír. Az üzenetei egy és azonos azzal akit Önmagában a hitéből megformált.( Már ha egyáltalán magunknak tulajdoníthatjuk ezt.) Én vallom hogy bár hisszük a saját akarat fontosságát, vannak sodródási időszakok, mikor nem Te , Isten az aki visz, valamerre.) Az Emberek felemelkedésének lehetősége az ami abszolút, és Igaz, csak élni kell vele tudni. Nem elég olvasni, meg kell a saját gondolataiddal formálni az abszolút igazságokat,ahhoz hogy életre tudjon kelni, és a sajátoddá válhasson.
Egy nemzetet nem egy két Ember tesz naggyá, hanem a Nemzet egységbe való gondolkodása ugyan arról a szeretetben élhető közösségről. Ha Ennek Isten a "Feje "akkor az a Nemzet egyetemes gondolkodású.Ez az ami minden Embernek tanúság lehet. Az hogy az Isten fogalma ne kötődhessen pejoratív tartalomhoz, ahhoz kell tudni hogy hatalom vágyból nem születhet Nemzet érdek. Le kell tenni, és otthagyni , vagy szélnek ereszteni.
Még egy nagyon fontos gondolat. A globalizáció amíg nemzetgazdasági érdeket szolgál, talán időlegesen megoldást jelenthet, de a nemzet tudat szétforgácsolódhat rajta, mint ahogy sajnos ennek már 20 éve megmutatkoztak a súlyos tünetei. Rengeteg diplomást nevelünk ki, de munkát, és egzisztenciát nem tudunk nekik biztosítani.Így az Ő Nemzettudatuk padlót ér. Amíg nem fejlődik az életszínvonal nyugati léptékűre hazánkban, addig a fiatalok nemzeti egység tudata is sajnos a béka hátsóját fogja súrolni. Nagyon fontos lenne hogy lényeges életszínvonal emelkedés történjen. "Lógó órral" nem lehet nemzeti összefogásról szavalni. Ennek kell a módját megkeresni. Abból ami hazánkban megvan. Látni kellene a nemzeti vagyon miből áll össze és ez hogy van kihasználva mozgósítva.
Van -e szabad állami tulajdon amivel nemzeti alaptőkét lehet növeszteni anélkül hogy eladásra kerülne valaha is. Hazai állami tőkét kell teremteni. Nem csak szellemit.
No de jónak mondom! Igaz? Szépek a gondolataid!
Szeretettel ölellek!
Évi!

Válasz

fehér jánosné üzente 12 éve

A szavaknak ereje van. A szavak karddá válnak annak a kezében, aki jól bánik velük.Csakúgy, mint az útjelző, a szó is önmagán túlmutat. (...) Ha erős ellenérzés él benned az "Isten" szóval kapcsolatban - ami a ragaszkodás negatív formája -, akkor emiatt esetleg nem csak a szót utasítod vissza, hanem azt a realitást is, amelyre a szó utal. Ezzel viszont elvághatod magadat attól a lehetőségtől, hogy megtapasztald ezt a valóságot.
A szónak igen is van ereje!!!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu