Csizmadia Éva üzente 11 éve

Minden gondolat egy irányba érik. Mint a gyümölcs. Az Összes író , és költő egyetlen igazságot fogalmaz meg,évszázadok óta, bár milyen témában is fog tollat. A létezés ősiségére utalnak a szavakba zárt írásjelek, betűk. Amikor Isten az Embert tanítja akkor megmutatja neki, hogy mit tartalmaznak ezek az írásjelek. Ez pedig arra tanít hogy az Emberek Ele Maga volt Isten Ember testben.Amikor Isten megalkotta az első Ember párt nem csak a saját képmására teremtette, de esélyt teremtett magának arra hogy "Emberként" tapasztaljon, mégpedig úgy hogy lélek közössége van Emberekkel. Ennek a legtisztább megnyilvánulási formája, mikor egy író tisztában van vele hogy miről, és miért ír. Az üzenetei egy és azonos azzal akit Önmagában a hitéből megformált.( Már ha egyáltalán magunknak tulajdoníthatjuk ezt.) Én vallom hogy bár hisszük a saját akarat fontosságát, vannak sodródási időszakok, mikor nem Te , Isten az aki visz, valamerre.) Az Emberek felemelkedésének lehetősége az ami abszolút, és Igaz, csak élni kell vele tudni. Nem elég olvasni, meg kell a saját gondolataiddal formálni az abszolút igazságokat,ahhoz hogy életre tudjon kelni, és a sajátoddá válhasson.
Egy nemzetet nem egy két Ember tesz naggyá, hanem a Nemzet egységbe való gondolkodása ugyan arról a szeretetben élhető közösségről. Ha Ennek Isten a "Feje "akkor az a Nemzet egyetemes gondolkodású.Ez az ami minden Embernek tanúság lehet. Az hogy az Isten fogalma ne kötődhessen pejoratív tartalomhoz, ahhoz kell tudni hogy hatalom vágyból nem születhet Nemzet érdek. Le kell tenni, és otthagyni , vagy szélnek ereszteni.
Még egy nagyon fontos gondolat. A globalizáció amíg nemzetgazdasági érdeket szolgál, talán időlegesen megoldást jelenthet, de a nemzet tudat szétforgácsolódhat rajta, mint ahogy sajnos ennek már 20 éve megmutatkoztak a súlyos tünetei. Rengeteg diplomást nevelünk ki, de munkát, és egzisztenciát nem tudunk nekik biztosítani.Így az Ő Nemzettudatuk padlót ér. Amíg nem fejlődik az életszínvonal nyugati léptékűre hazánkban, addig a fiatalok nemzeti egység tudata is sajnos a béka hátsóját fogja súrolni. Nagyon fontos lenne hogy lényeges életszínvonal emelkedés történjen. "Lógó órral" nem lehet nemzeti összefogásról szavalni. Ennek kell a módját megkeresni. Abból ami hazánkban megvan. Látni kellene a nemzeti vagyon miből áll össze és ez hogy van kihasználva mozgósítva.
Van -e szabad állami tulajdon amivel nemzeti alaptőkét lehet növeszteni anélkül hogy eladásra kerülne valaha is. Hazai állami tőkét kell teremteni. Nem csak szellemit.
No de jónak mondom! Igaz? Szépek a gondolataid!
Szeretettel ölellek!
Évi!

Válasz