4 db bejgli receptje:
Tésztájához összegyúrunk 50 dkg. finom
lisztet, 25 dkg. margarint, 4 evőkanál porcukrot, 1,5 dkg. tejben
futtatott élesztőt, 2 evőkanál rumot, 3 tojás sárgáját, csipetnyi
sót, kevés tejfölt, majd 4 cipóra osztjuk és 1-2 órát pihentetjük.
Töltelék: 40 dkg darált diót (mákot) 2 dl. vízzel felfőzünk, hozzáadunk
15 dkg. porcukrot, 1 vaníliás cukrot, 10 dkg. mazsolát és sűrűre főzzük,
aztán néhány kanál baracklekvárt adunk hozzá, majd kihűtjük.
A cipókat egyenként téglalapalakúra gyúrjuk, megtöltjük és egyenként
összegöngyöljük. Tojássárgájával megkenjük a felületét, fél órát
pihentetjük. Ezután keresztirányba is megkenjük tojássárgájával,
majd sütés előtt megint hosszirányba kenjük meg.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, és már kész is.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!