25 dkg sütőmargarin
25 dkg túró
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja+leve
csipet só
ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, rumba áztatott mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj (engedjük el a fantáziánkat)
Elkészítés
A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm. Belekeverem a mandulát, mazsolát stb. Kikent, kilisztezett őzgerinc vagy kuglófformába öntöm. Előmelegített sütőben 200-225°C-on megsütöm. (Az őzgerinc formánál ügyeljünk, hogy meg ne égjen!) Tűpróbával nézzük meg, hogy megsült-e. Ha kicsit kihűlt, borítsuk ki, és ízlés szerint díszíthetjük porcukorral vagy csokimázzal.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!