Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Lebegőfürdő blogja - 2011. szeptember

Ma sokat megtudhattok a Lebegőfürdőről a Dolce Vita műsorban! A nemrég nyílt Magyarországon egyedülálló ÉdenSpa Lebegőfürdő pont itt van Győrben, hogy te is átélhesd a súlytalanság érzését! Kövesd online is a REVITA TV-n.
http://www.revitatv.hu/magazinok/10,dolce-vita.html

Kisfilm, képek és rengeteg érdekesség!

ÉdenSpa Lebegőfürdő - Revita TV - Dolce Vita - 19.50 - 21.50

Addig is olthatjátok kiváncsiságotokat a weboldalunkkal: www.edenspa.hu !

Címkék: allergia alvászavar asztma egészség egészségmegőrzés float float centre floating tank fogyás fájdalomcsillapítás gyógyfürdő győr izomlazítás lebeg lebegés lebegőfürdő masszázs pihenés relaxálás stresszoldás szuper tanulás sóterápia tengeri vérnyomáscsökkentés öngyógyítás

 

A holisztikus medicina szemléletében a betegségek gyógyításakor az egész szervezet állapotát figyelembe kell venni. Így a magas koleszterinszint okozta problémák esetén is a természetgyógyászat komplex terápiát javasol, mely a magas koleszterinszint okait igyekszik megszüntetni.  Először is tisztáznunk kell, hogy mi okozza a bajt valójában! Az már talán köztudott, hogy kétféle koleszterint különböztethetünk meg: ezeket az orvosi szakirodalomban az LDL és a HDL néven tartja számon.

Címkék: alkohol citrom fokhagyma gyógyszer koleszterin kúra magvak tej táplálkozás vérnyomás étrend

Tovább 

Gyógyító banánA banán, mint tudjuk, nem tartozik a fogyókúrához ajánlott gyümölcsök közé magas kalóriaértéke miatt. Jótékony tulajdonsága azért rengeteg van. Ez az energia dús gyümölcs a gyerekek számára pont olyan falnivaló mi finom és tartalmazza a napi játékhoz megfelelő erőt, tápanyagot és a napi vitaminbevitel egy részét! Ugyan ezért a tulajdonságáért fogyasztják a sportolók is. Segít a hatékonyabb edzésben és a fáradt izmokat is regenerálja.

Banán és a betegségek:

Még ha az nem is jelent újdonságot, hogy a banán fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás, valamint hatásosa köszvény és a reumás bántalmakra, az már bizonyára kevésébe ismeretes, hogy a depresszió kezelésére is sikeresen alkalmazzák ezt a természetes „gyógyszert”.

Címkék: banán depresszió gyermek gyógszer hajápolás hasmenés kopasz máj reuma tanulás vérnyomás

Tovább 

Utolsó hozzászólás

ÉdenSpa Lebegőfürdő üzente 12 éve

C-vitaminból nem sok található benne (5mg/100g), viszont a B1-, B2- és K-vitaminnak, valamint a folsavnak és a biotinnak kiemelkedően értékes forrása. Káliumban, foszforban és cinkben szintén gazdag, jelentős mennyiségben van benne kalcium, nátrium és magnézium, valamint kis mennyiségben vas is.

Fáradtság ellen segít a szőlő

A szőlő vitaminjai segítik az immunrendszer működését, részt vesznek az anyagcsere-folyamatokban. Ásványi anyagai jó hatással vannak az idegrendszer működésére, erősítik a fogakat és a csontrendszert. Savtartalma étvágyjavító hatású: időseknek, leromlott állapotúaknak, lázas betegeknek különösen ajánlott a frissen préselt szőlőlé fogyasztása.

Gyorsan felszívódó szénhidrátjai segítenek a fáradtság leküzdésében, különösen előnyös a gyümölcs fogyasztása fokozott szellemi munka végzésekor.

A szőlőben található cellulóz és pektin élelmi rostok serkentik a bélmozgást. A gyümölcs fogyasztásával megelőzhető és kezelhető a székrekedés, valamint a divertikulózis (A vastagbél nyálkahártyájának zsákszerű kiöblösödése).

A gyümölcs és frissen préselt leve segíti az emésztést, valamint támogatja a vesék és a húgyhólyag működését. Mivel a szőlő csökkenti a vizelet savas kémhatását, segít megelőzni, illetve lassítja a vesekő kialakulását. Reumás eredetű gyulladásos betegségekben csökkenti a gyulladást, enyhíti a fájdalmat.

Előnyös a daganatos betegségek megelőzésében

Minél sötétebb színű a szőlő, annál magasabb az antioxidánstartalma. Egyik alkotóeleme a kvercetin nevű flavonoid, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Szerepet játszik a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Védi érrendszerünket a káros lerakódásoktól, illetve azok következményétől, az erek beszűkülésétől, az infarktustól és az agyvérzéstől. A vegyület a legnagyobb mennyiségben a vörös szőlő levében, illetve a vörösborban található meg.

A szőlő ugyancsak gazdag resveratrolban, ami egy természetes növényi immunanyag (a szőlő gyümölcsében a gombás fertőzések elleni védelmet szolgálja). A kvercetinhez hasonlóan antioxidáns hatású, óvja a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától és csökkentheti a rákos sejtek kialakulásának esélyét, valamint magas vérnyomás ellen is segíthet.

A must is gazdag tápanyagforrás

A szőlő szüret után préselt leve szintén gazdag tápanyagforrás. Gyermekek is fogyaszthatják. Ne tároljuk egy-két napnál tovább, mert a nyers must hamar erjedni kezd. Tartósítható viszont műanyag dobozban vagy palackban lefagyasztva, illetve fel is lehet főzni, majd száraz dunsztban kihűteni, ekkor a téli hónapokban is kortyolgatható.

A mustot ajánlott mértékkel fogyasztani (egyszerre 1,5-2 decilitert), ellenkező esetben fájdalmas görcsökkel kísért hasmenést okozhat.

Szőlőmagolajjal a narancsbőr ellen

A szőlőmag ötven százaléka hideg préseléssel kinyerhető olaj. A koleszterinmentes olaj jellemzően előnyös hatású, többszörösen telítetlen zsírsavakból áll, legtöbb benne a linolénsav. A szőlőmagolaj gazdag antioxidáns hatású E-vitaminban is.

Az olaj illata a szőlőéhez hasonló, színe zöldessárga, íze pedig az olívaolajra emlékeztet. Zsírsavösszetétele már kis mennyiség fogyasztásakor is növelheti a HDL- (jó) koleszterinszintet és csökkentheti az LDL- (rossz) koleszterint.

A szőlőmagolajjal süthetünk és főzhetünk is, de előnyösebb, ha saláták, páclevek ízesítésére használjuk fel. A szőlőmagolajat a kozmetikai ipar is felhasználja, többek között ránctalanító, valamint narancsbőrt megelőző, kezelő krémekhez.

A szüreti szőlőböjt nem mindenkinek ajánlott

Amikor szezon van, ajánlott minden nap csemegézni pár fürt szőlőt. Tisztítókúrát tartóknak különösen javasolt a gyümölcs, de aki egészséges, napi egy szőlőnapot szintén beiktathat étrendjébe. Ilyenkor napi 1-1,5 kg gyümölcs fogyasztása ajánlott, 3-4 étkezésre elosztva (energia: 780-1170 kcal/nap, szénhidrát: 180-270g/nap).

Fogyókúrázók és cukorbetegek viszont kisebb mennyiségben fogyasszák csak magas szénhidráttartalma és gyors vércukorszint-emelő tulajdonsága, vagyis magas glikémiás indexe (70-90%) miatt. A diabéteszben szenvedőknek mindenképpen bele kell számolniuk a gyümölcs szénhidráttartalmát a szakorvos által meghatározott napi összes fogyasztható szénhidrátmennyiségbe. Candida-fertőzés kezelésekor sem javasolt a szőlőfogyasztás, az egyszerű cukrok nagy koncentrációja miatt.

Epe- és vesebetegek szintén ne tartsanak szőlőnapot, a gyomorszűkítő (gyomorgyűrű) műtéten átesetteknek pedig tilos a teljes szőlőszem fogyasztása.

Érzékenyebb bélrendszerűeknél a szőlő rosttartalma, magja és héja puffadást, hasmenést okozhat. Gyomorsavtúltengésben szenvedőknél magas savtartalma miatt gyomorégés jelentkezhet, ők se tartsanak szőlőnapot, szilárd étel fogyasztása után csemegézzenek keveset belőle. Mindkét esetben elkerülhető a tünetek jelentkezése a szőlő frissel préselt levének fogyasztásával, melyet fel kell hígítani ivóvízzel, vagy szénsavmentes ásványvízzel.




Hűtőben két hétig is eltartható

A szőlő száraz, hűvös helyen, tálban, kosárban tárolva egy hétig tartható el, légmentesen záródó polietilén zacskóban, hűtőbe téve pedig akár két hétig is friss marad. Fogyasztás előtt egy órával a hűtőből és a zacskóból kivéve szobahőmérsékleten kell tartani, így visszanyeri ízét, zamatát.

A gyümölcsöt minden esetben folyóvíz alatt alaposan kell megmosni, mert a szőlőhéjra könnyen rátapad mindenféle szennyeződés, például a növényvédőszer-maradványok, a légszennyező anyagok és a penész.

Tovább 

Dr. John C. Lilly végzett különféle kutatásokat az 50-es évek Kaliforniájában, aki az ideggyógyászat területén ért el kiemelkedő sikereket. Az agy működését kutatta és a legkülönbözőbb kísérletek során jutott el a ma is létező lebegőkabin (floatation tank) elkészítéséhez. Kutatásai során felfedezte, hogy az agyunknak vannak a fájdalomcsillapítókhoz, mint például a morfium is, fogadó receptorai. Kísérletei bebizonyították, hogy az agyunk elő tud állítani saját fájdalomcsillapítót ezekhez a receptorokhoz, ez pedig nem más mint a béta-endorfin.

Címkék: allergia alvászavar asztma egészség egészségmegőrzés fogyás fájdalomcsillapítás gyógyfürdő győr izomlazítás lebeg lebegés lebegőfürdő masszázs pihenés relaxálás stresszoldás szuper tanulás sóterápia tengeri vérnyomáscsökkentés öngyógyítás

Utolsó hozzászólás

ÉdenSpa Lebegőfürdő üzente 12 éve

Depresszió? Ismerd fel korai jeleit és segíts magadon!
1 óra lebegéssel már éppen annyi endorfint termel a szervezeted, hogy mosolyt csal az arcodra, megnyugszol és máris pozitívabban látod a világot.
Miért ne próbálnád ki a súlytalanság élményét?
www.edenspa.hu
Győr, Fürdő tér 1.

Tovább 

Meséld el külföldi barátaidnak és most már mutathatod is nekik: http://www.edenspa.hu/en/ 

Angol nyelvlecke nem csak kezdőknek! :))

..peaceful relaxation with the experience of floating..

Címkék: allergia asztma egészség egészségmegőrzés fogyás fájdalomcsillapítás gyógyfürdő győr izomlazítás lebeg lebegés lebegőfürdő masszázs pihenés relaxálás stresszoldás szuper tanulás sóterápia tengeri vérnyomáscsökkentés öngyógyítás

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu