Kis türelmet...
A szőlő az idegrendszer barátja:szőlő, táplálkozástudomány, szőlőmag, szőlőtermés, must, vitamin, vitaminok, C-vitamin, B-vitamin, kalcium, magnézium, flavonoid, rezveratrol, antioxidáns, antioxidánsok, szabadgyök, daganatok, gyümölcs, gyümölcsök, zöldség-gyümölcs, táplálkozás, szőlőlé
Táplálkozástani szempontból a szőlő az egyik legértékesebb gyümölcsünk: vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban és más egészségvédő vegyületekben is gazdag. Szőlőszezon idején a nyers gyümölcs mellett ajánlott must formájában is fogyasztani, valamint érdemes megismerkedni a magjából készült olajjal is.
A szőlő a friss, lédús gyümölcsök között a magas energiatartalmúak közé tartozik (78 kcal/100g). A benne található gyorsan felszívódó szénhidrátok (glukóz, fruktóz és szacharóz) mennyisége évjárattól, termőhelytől és fajtától függően 18-22g/100g között változik. Víztartalma magas, 81 százalék, és ugyancsak magas a savtartalma. Élelmi rostból 5,4g/100g van benne, mely főleg cellulózból és pektinből áll.
C-vitaminból
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Koleszterincsökkentés gyógyszer nélkül