A piskótához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.
A gesztenyés csokoládékrémhez:
15 dkg főtt, áttört gesztenye + 10 dkg porcukor és 1 evőkanál rum
habosra keverve ( vagy 25 gesztenyemassza áttörve), 3 tojássárgája, 15
dkg vaníliás porcukor, 10 dkg vaj, 20 dkg jó minőségű csokoládé.
A torta díszítéséhez:
Olvasztott csokoládé, különböző bonbonok, csokoládéforgács, cukor- és csokoládégyöngyök, ostyarudak.
Elkészítés
A piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a
cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként
beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.
A csokoládékrém elkészítése:
A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra keverjük és vízgőz
fölött sűrű krémmé főzzük. A krémbe kis adagokban (a krémet közben
hűtve) fokozatosan belekeverjük az olvasztott csokit és a vajat. A
krémet elektromos habverővel jó habosra verjük, végül pedig hozzáadjuk
az áttört gesztenyéhez (vagy gesztenyemasszához).
A krémet a három részre vágott piskótába töltjük.
A tortát bevonjuk olvasztott csokoládéval, aztán bonbonokkal, cukor- és csokoládégyöngyökkel, ostyarudacskákkal díszítjük.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!