Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Bilder hochladen

Hozzávalók:

A piskótához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.

A gesztenyés csokoládékrémhez:
15 dkg főtt, áttört gesztenye + 10 dkg porcukor és 1 evőkanál rum habosra keverve ( vagy 25 gesztenyemassza áttörve), 3 tojássárgája, 15 dkg vaníliás porcukor, 10 dkg vaj, 20 dkg jó minőségű csokoládé.

A torta díszítéséhez:
Olvasztott csokoládé, különböző bonbonok, csokoládéforgács, cukor- és csokoládégyöngyök, ostyarudak.

Elkészítés
A piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

A csokoládékrém elkészítése:
A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra keverjük és vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük. A krémbe kis adagokban (a krémet közben hűtve) fokozatosan belekeverjük az olvasztott csokit és a vajat. A krémet elektromos habverővel jó habosra verjük, végül pedig hozzáadjuk az áttört gesztenyéhez (vagy gesztenyemasszához).

A krémet a három részre vágott piskótába töltjük.

A tortát bevonjuk olvasztott csokoládéval, aztán bonbonokkal, cukor- és csokoládégyöngyökkel, ostyarudacskákkal díszítjük.

Bilder hochladen

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu